Hendek’te devam eden sıcak asfalt çalışmaları ile ilgili bilgiler veren YOLBAK Dairesi Başkanı Akbulut, Kocatöngel Mahallesi’nde 4 kilometrelik güzergahta çalışmaların tamamlandığını duyurdu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından ilçelerde sürdürülen sıcak asfalt serim işlemleri devam ediyor. Bu kapsamda Hendek’te çalışmalarda bulunduklarını belirten ve kısa süre önce Hüseyinşeyh ile Güldibi Mahallelerini sıcak asfaltla buluşturduklarını söyleyen YOLBAK Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, Kocatöngel Mahallesi’nde de çalışmaların tamamlandığı bilgisini verdi. Kocatöngel Mahalle Muhtarı Mahmut Çar, hizmet için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

4 bin 500 ton sıcak asfalt
Sıcak asfalt çalışmalarını dört bir koldan sürdürdüklerini ifade eden Akbulut, “Ekiplerimiz programlarımız dahilinde belirlediğimiz güzergahlarda, şehrimizin farklı noktalarında gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarla hedefimiz vatandaşlarımızın daha konforlu ve güvenli yollarda ulaşımlarını sağlamalarıdır. Hendek ilçemizde bu asfalt döneminde birçok güzergahı sıcak asfaltla buluşturduk. Son olarak ise Kocatöngel Mahallesi’nin 4 bin metrelik grup yolunu 4 bin 500 ton sıcak asfaltla buluşturarak yeni yüzüne kavuşturduk. Yeni yolun bölgede yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Onyıllardır beklenen yol
Mahallelerinin 150 yıllık bir tarihe sahip olduğunu söyleyen Kocatöngel Mahallesi Muhtarı Mahmut Çar, “Kocatöngel – Dereköy yolumuz 1972 yılında açılmıştı. Yani halkımız bu asfalt çalışmasını 1972 yılından beri bekliyordu. Çoğu insanımız bu yolun asfaltını görememiştir. Sağolsun Hendek Belediyesi altyapımızı yaptı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ise onyıllardır beklenen bir yolu mahallemize kazandırdı. Çok beklediğimiz bu hizmet için emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Büyükşehir ekiplerinin titiz çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Eski yolumuz çok berbattı, çok fazla çukur vardı. Yağmurda ve karda çamur deryası oluyordu. Çok sıkıntı çekiyorduk. Yolumuz şu an çok güzel oldu. Artık toz toprak yok. Mahalleli çok rahatladı” ifadelerini kullandı.