Engelli vatandaşların sosyal yaşamla bağlarını daha da artırmak amacıyla düzenlenen Hayata Tutunuyorum Projesi’nde eğitimler tamamlandı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yüce, “Projemizin özel eğitime gereksinim duyan ailelere katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Eğitimcilerimize ve programımıza katılan ailelerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayata Tutunuyorum Projesi, ‘Zihinsel Engelli Çocuklar İçin Tuvalet Becerilerinin Öğretimi’ konulu konferans ile sona erdi. Sosyal Gelişim Merkezi seminer salonunda gerçekleştirilen programda Sakarya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Uğur Yassıbaş, engelli vatandaşların tuvalet becerilerinin geliştirilmesi ile ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi.

Sertifikalar verildi
7 seminerden oluşan eğitimlerin tamamlandığını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Engelli vatandaşlarımızın öz bakım becerilerini geliştirerek, anne, baba ve diğer kişilere bağımlılıklarını ortadan kaldırmayı hedeflediğimiz eğitimler sona erdi. Bu kapsamda 7 seminer gerçekleştirdik. Tamamladığımız projenin özel eğitime gereksinim duyan aileler için yararlı olduğunu düşünüyoruz. Hayata Tutunuyorum Projesine katılım sağlayan tüm eğitmenlere ve ailelerimize Sosyal Gelişim Merkezi olarak teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Yüce’nin konuşmasının ardından projede kapsamında eğitim alan ailelere sertifikaları verildi.