Başkan Yüce, Geyve Ayva Festivali’nin açılışına katıldı. Türkiye’de ayva üretiminin merkezi olan Geyve’de binlerce kişi festivalde buluştu. Yüce, tarımsal üretimde örnek teşkil edecek pek çok çalışmada Sakarya’nın model olduğuna dikkat çekerek, tarım sektörü merkezlerinden biri olmak için kararlı bir şekilde ilerlediklerini vurguladı. Başkan Yüce, protokol üyeleriyle birlikte ayva hasadına katılarak, dalından ayva topladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Geyve Ayva Festivali’nin açılışına katıldı. Festival kortej yürüyüşüyle başladı. Ardından Yazar Tahir Fatih Andı'nın ‘Ülkeye Ses Millete Nefes Geyveli Ali’ kitabı Büyükşehir'in eseri olan Geyve Meydanı’nda 15 bin kişiyle okundu. Tarım fuarının da kapılarının açıldığı festivalde Geyve’de yapılan 'Gençlik Merkezi' projeleri de tanıtıldı. Başkan Yüce, protokol üyeleriyle birlikte ayva hasadına katılarak, dalından ayva topladı.

Binlerce kişi katıldı
Programda Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, AK Parti eski Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Hasan Ali Çelik, Recep Yıldırım, Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Tarımdaki potansiyeli en iyi şekilde değerlendiriyoruz
Başkan Yüce, Sakarya’nın tarımdaki potansiyelini en iyi şekilde değerlendirdiklerini, Türkiye’nin tarım sektörü merkezlerinden biri olmak için kararlı bir şekilde ilerlediklerini vurguladı ve en uygun ürünleri yetiştirerek pazardaki yerlerini güçlendirdiklerini belirtti.  Yüce, ayrıca tarımsal üretimde örnek teşkil edecek pek çok çalışmada Sakarya’nın model olduğuna dikkat çekerek 'ayva' örneğini verdi.

Dünyaya ihraç ediliyor
Geyve Yöresel ve Geyve Ürün Toplama Merkezi'nin bu anlamda önemine dikkat çeken Başkan Ekrem Yüce, “Bu projemizle üretilen ürünlerimizi, tarladan şehir ve ülke pazarına kolayca sunulmasını sağlıyoruz. Ayvanın üretimden markalaşma süreçlerine kadar her noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak desteklerimize gündüz gece demeden devam ediyoruz. Ülkemizle de sınırlı kalmıyor, dünyaya da ihracatını gerçekleştiriyoruz. Geyve ayvasının lezzetli tadını tüm dünyaya duyurma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Artık ayva, Geyve ilçemiz ile simgeleşmiştir” dedi.

Yüce, konuşmasının sonunda Geyve’nin marka değerini artıracak çalışmalar yaptıklarını belirterek, Geyve Meydanı'nın yöreye has dokusuyla bölgeye değer kattığını ifade etti ve 'Ayva Tanıtım ve Satış Ofisi' ile bölgenin sembolü olan ürünü dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını kaydetti. Geyve ayvasını ‘Eşi benzeri olmayan bir tada sahiptir. Bir yiyen bir daha yemek ister' sözleriyle anlatan Yüce, festivalin hayırlı olmasını diledi.

Sakarya'da güzel işler yapılıyor
AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, "Geyve’de güzel işler yapılıyor ve bu işlerin içerisinde olmak çok güzel. Birlikten kuvvet doğar. Hep birlikte Sakarya için çalışıyoruz. Festivalimiz hayırlı olsun" diye konuştu. Söz alan Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, “21 yıldan bu yana değişen ve gelişen Geyve’de hükümetimiz desteği ile hizmet etmeye gayret ediyoruz. 2023 vizyonuna en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Geyve kendi içerisinde büyüyor. Gençlik merkezimizin içerisinde gençlerimize dair her şey var" dedi.

Tarımın başkenti olmayı arzu ediyoruz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya'nın tarımın başkenti olmasını arzu ettiğini belirterek, "Üniversiteler, hastaneler, yollar ve birçok şey yaptık ama memleket için yapılan en önemli şey Erdoğan döneminde özgüven oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yüce'nin de dediği gibi tarımın önemi tartışılmaz ve Sakarya'mızın tarımın başkenti yapılmasına ‘amin’ diyorum" dedi. Vali Çetin Oktay Kaldırım ise, “Birlik beraberlik içinde çalışan, vizyon ve hedefleri çok iyi koymuş bir şehir Sakarya. Sırt sırta vererek çalışıldığı için birçok sorun ortadan kalkmış durumda. Ayva festivalimizin Geyve’nin üreten halkına kattığı katma değer tartışılmaz” ifadelerini kullandı.