Gençlerin projelerinden en özeli uygulamaya alınacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Genç Katılımlı Proje Atölyesi Fikir Yarışması” başvuruları 15 Haziran itibariyle sona erdi. Projede Sakarya’daki gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine yön veren uygulamaların hayata geçirilmesi hedeflenirken aynı zamanda gençlerin karar alma ve uygulama süreçleri ile yerel yönetimlerle olan koordinasyonun güçlendirilmesi de projenin ana hedefleri arasında yer alıyor.

Ulaşım ve kent içi hareketlilik projeleri ilk sırada
Şehrin önceliklerinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen projede yaklaşık iki buçuk ay boyunca çalışma yapan gençler, yüzde 24 oranıyla en fazla ulaşım ve kent içi hareketlilik projelerine ilgi gösterdi. Sosyal hizmetlerin yüzde 23, dijitalleşmenin yüzde 17, spor ve kültürün yüzde 15, çevre ve su yönetiminin yüzde 15, mimari ve kentsel tasarım projeleri yüzde 6 ile gençlerin ilgi gösterdiği proje alanları arasında yer aldı.

Jüri değerlendirilmesi ve vatandaşların oylaması birinciyi belirleyecek
Yarışmaya katılan projelerden hangisinin birinci olacağı merak konusu olurken, 15 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında usul değerlendirmesi, 4-29 Temmuz arasında jüri değerlendirmesi ve 1-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak vatandaş oylaması ile yarışmanın birincisi belli olacak. Vatandaş oylamasına katılan her projenin 3 bin TL katılım teşvik ödülü alacağı yarışmada, birinci olan projeye ise “Sakarya Şehircilik Ödülü” ile birlikte 15 bin TL para ödülü verilecek.

O proje uygulamaya konulacak
Birbirinden kıymetli projelerin değerlendirileceği etkinlikte, birinci olan proje, uygulama atölyesinde daire başkanlığı personeli ile uygulama projesi haline getirilip bütçelendirilerek Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulacak.

“Gençlerimizin azmiyle gurur duyuyorum”
Yarışmaya olan katılımın memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Yüce, “Her zaman söylüyoruz; Bizler geleceğimizi gençlerimizle kuracağız. İşte bu yarışmada, bizim gençlere ne kadar güvenmemiz ve onların fikirlerine ne denli önem vermemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Şehrimizin ve ülkemizin geleceğinde risk alabilen, geniş vizyonları ile katkı sunabilecek çok yönlü fikirleri içimizde barındırıyoruz. Bizler de Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin daha fazla sorumluluk alabilmeleri ve özgüveni yüksek bir nesil yetiştirme noktasında üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bizler onlara güveniyoruz ve onlara karşı olan ümidimizi hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Önümüzdeki süreçte de gençlerimize yönelik ortaya koyduğumuz bu sosyal gelişim projelerinin devamını sağlayarak, şehrimize ve ülkemize olan sorumluluklarımızı tüm hassasiyetimizle sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.