Büyükşehir Belediyesi tarafından Açık Hava Etkinlikleri kapsamında düzenlenen 90’lar Festivali Geleneksel Çocuk Şenliği programları renkli görüntülere sahne oldu. 3 gün boyunca devam eden programlarda minikler gönüllerince eğlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 26-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen 90’lar Festivali Geleneksel Çocuk Şenliği programları renkli görüntülere sahne oldu. Sakarya Millet Bahçesi’nde düzenlenen programlarda gönüllerince eğlenen çocuklar, birbirinden farklı etkinlik ve yarışmalarla unutulmaz anlar yaşadı.

Mutlulukları gözlerinden okundu
İp atlama, çuval yarışı, yakar top, halat çekme yarışı, uçurtma uçurma başta olmak üzere birçok geleneksel oyunlarla eğlenen minik misafirler, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ikramlık stantlardan ücretsiz olarak faydalandı. Etkinlikte güzel havanın tadını çıkaran çocuklara, geleneksel Osmanlı macunu ikramı edildi. Aileleri ile birlikte etkinliğe katılan miniklerin mutluluğu gözlerinden okundu.

Ailelerden etkinliğe tam not
Etkinliği değerlendiren Özlem Gündoğdu, “Burada gerçekleştirilen programlara ilk günden itibaren katılım sağladık. Çocuklarımızla birlikte oldukça keyifli zamanlar geçirdik. Bizler böyle etkinliklere zaman zaman ihtiyaç duyuyoruz. Başkanımız Sayın Ekrem Yüce’ye böylesine güzel programlar için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Festival teşekkürü
Gerçekleştirilen programların kusursuz olduğunu ifade eden İlyas Yıldız isimli vatandaş ise, “Bu etkinlikte emeği geçen herkesi kutluyorum. Gerçekten dolu dolu geçen ve hiç bir kusurun olmadığı bir program yaşıyoruz. Burada çocuklarımızın eğlenebileceği tüm ortam çok profesyonel bir şekilde hazırlanmış, bu vesile ile Başkan Yüce’ye çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sosyal hayata kapı açıyor
Bu tür etkinliklerin çocuklar için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Betül Kayakoparan isimli vatandaş, “Çocuklarımız uzun süren pandemi sürecinde sosyal hayattan oldukça uzak kalmıştı. Aynı zamanda dijitalleşmenin getirmiş olduğu etkilerde çocuklarımızı belli noktada statikleştiriyor. Böylesi programlar çocuklarımızın hem fiziksel hem de mental anlamda gelişimini sağlayacak ve onlara sosyal hayata bağlayacak çok önemli programlardır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.