1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle ziyaret ettikleri Hendek Melek Nişancı Huzurevi’nde açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yüce, “Yaşlılarımız, geçmişi geleceğe taşıyan kütüphaneler gibi bilgilerini genç kuşaklara aktarmakta ve nesiller arasındaki bağ sağlam temeller üzerine kurulmaktadır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Hendek Melek Nişancı Huzurevi’ni ziyaret etti. Yüce’ye Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ahmet Öksüzoğlu ve YADEM yetkilileri eşlik etti. Yüce, tüm yaşlıların 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutladı.

Gönülleri hoş tutmak
YADEM olarak sundukları hizmetlerde yaşlılığın bedenen yaşlanmak ve bazı gereksinimlere ihtiyaç duymak olmadığını vurgulayan Yüce, “Yaşlılarımızın gönüllerini hoş tutmadıktan sonra, fiziksel olarak onlara sunulan hiçbir hizmet tam anlamıyla işe yaramamaktadır. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirilen ve yaşlılarımızın hem bedenen hem de ruhen faydalanabilecekleri hizmetler onları tam anlamıyla tatmin etmektedir. YADEM merkezinde yaşlılarımız genç uzmanlarımızla etkileşim halinde. Gençler ve yaşlılarımız arasında gerçekleşen bu iletişim yaşlılarımızın ruhen tedavi görmelerine, gençlerimizin ise duygudaşlık yaparak yaşamlarına katkı sağlamalarına yardımcı olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Hepimiz yaşlı adayıyız
Yüce, “Genç neslimizin ve yaşlılarımızın bir arada olduğu sosyal projeler sayesinde anlıyoruz ki; yaşlılarımız, geçmişi geleceğe taşıyan kütüphaneler gibi bilgilerini genç kuşaklara aktarmakta ve nesiller arasındaki bağ sağlam temeller üzerine kurulmaktadır. Bugün tüm yaşlılarımızın Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyoruz. Her geçen gün daha da zayıflayan aile, akraba, komşu ilişkilerimizi gözden geçirerek sebep ve sonuçlarını irdelemek ve çözümler bulmak hepimizin boynunun borcudur. YADEM olarak tüm gençlerimizi yaşlı vatandaşlarımızın hayatlarına anlam katacak çalışmalara davet ediyoruz. Unutmayalım ki bizlerde birer yaşlı birey adayıyız.”