Büyükşehir Belediyesi tarafından Pamukova’da yapımı devam eden Esentepe Sosyal Tesisleri açılış için gün sayıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, tesisteki çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin güneyine kazandırılacak yeni yaşam alanı açılış için gün sayıyor. Tesisin Pamukovalı vatandaşların gündelik yaşamlarına ayrı bir soluk katacağını ifade eden ve tesisin son durumu ile ilgili bilgiler veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve çok kısa bir süre sonra yeni yaşam alanının vatandaşların hizmetine gireceğini söyledi.

Son aşamaya gelindi
17 dönümlük alan üzerinde inşa edilen tesisin yürüyüş yolları, kafeterya, mesire alanı, kamelyalar ve diğer sosyal donatı alanlarına sahip olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, “Kamelyalarımızın çoğunu tamamladık, kafeteryamızda ise son aşamaya gelmiş durumdayız. Yürüyüş yollarında gerekli işlemlerimiz tamamlandı. Sosyal donatı alanlarımızı da kısa süre içerisinde tamamladıktan sonra tesisimizi Pamukovalı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Tüm Sakaryalı ve Pamukovalılara hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

İlçeye hâkim bir konumda

Esentepe Sosyal Tesisi’nin konumuna dikkat çekerek konuşmalarını sürdüren Karamehmetoğlu, “Projemizi hazırlarken ilçeye hâkim bir konum olmasını istedik. Tesisi Mekece ve Bağlarbaşı boğazlarını gören bir konuma konuşlandırarak bu isteğimizi gerçekleştirdik. Böylece yaptığımız yatırımın cazibesini daha da artırdık. İlçenin biraz dışında ama ilçeyle iç içe bir mekan ortaya çıkarıyoruz. Tesisimizin hemşerilerimizin büyük beğenisini kazanacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.