Büyükşehir Belediyesi kentin en işlek caddelerinden bir tanesini daha baştan sona yeniledi. Başkan Yüce, “Erenler’e 3 yılda yol ve bakım için 41 milyon TL’lik yatırım yaptık. Son olarak yenilediğimiz Bağlar Caddesi’nde 770 metre menfez ve 1 kilometrelik yağmursuyu hattı inşa ettik ve 6 bin ton asfaltla buluşturduk. Sakarya’mız için yenilemeye, ürestmeye devam ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentin altyapısını yenilemeye, güçlendirmeye devam ediyor. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından yapılan son projeyle kentin en işlek caddelerinden bir tanesi daha baştan sona yenilendi. Her gün birlerce kişinin kullandığı Erenler Bağlar Caddesi’nde bir süre önce başlatılan yenileme çalışması son buldu. 1300 metrelik asfalt, 1000 metre yağmursuyu hattı ve tamamını kapsayan altyapı yenilemesi yapılan cadde hizmete açıldı.

Başkan Yüce direksiyona geçti
Yatırımın açılış programına Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, SESOB Başkanı Hasan Halişan, Adapazarı Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ile Büyükşehir bürokratları katıldı. Yatırımın açılış kurdelesini kesen Başkan Yüce, sonrasında direksiyona geçti ve yeni yüzüyle bölgeye uzun yıllar hizmet edecek olan caddede ilk sürüş deneyimini gerçekleştirdi. Yol boyunca araç kullanan Yüce, kendisine eşlik eden Başkan Fevzi Kılıç ile birlikte projeyle ilgili tüm bölümleri inceledi.

Erenler’e 3 yılda 41 milyon TL’lik yol bakım yatırımı
Açılışta konuşan Başkan Yüce, 3 yıllık süreçte Erenler’de sadece yol bakım ve onarın için 41 milyon TL’lik yatırım yapıldığını belirterek, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne; yaklaşık 3 yıllık süreçte hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmak ve şehrimizi mamur hale getirmek için gündüz gece demeden çalışıyoruz. Gönül Belediyeciliği şiarıyla ekonomi, sosyal yaşam, altyapı ve üstyapı, kültür ve sanat gibi alanlarda insana dokunan her konuda faaliyet gösteriyoruz. Hemşerilerimiz için hayata geçirdiğimiz projelerin hem bugünün ihtiyaçlarını karşılamasına hem de gelecek yıllarda ortaya çıkabilecek ihtiyaçları karşılamasına özen gösteriyoruz. Bu bakış açısıyla özellikle altyapı ve üstyapı projelerimizde paydaşlarımızla birlikte hareket etmeye gayret ediyoruz. Yaklaşık 3 yıllık süreçte Erenler’de pek çok faaliyeti ve projeyi hayata geçirdik. Bu süre içerisinde yol bakım ve yapım çalışmaları için toplamda 41 Milyon 959 bin 346 lira yatırım yaptık. 75 km’ye tekabül eden 105 bin 705 ton asfalt çalışması yaptık” dedi.

Güvenli ve rahat bir ulaşım
Sakarya’da güvenli ve rahat bir ulaşım için çalıştıklarını belirten Yüce,  “Şehrimizin trafik yoğunluğunu azaltmak, hemşerilerimize güvenli ve rahat bir ulaşım imkânı sunmak için şehrimizin tamamında sorumluluğumuz altındaki yolları yeniliyoruz. Hemşerilerimizin yakıttan, zamandan tasarruf etmesi ve araçlarını koruması için gerçekleştirdiğimiz projelerden biri de Bağlar Caddesi Yenileme Projesi oldu.  Bağlar Caddesinin önce altyapısını yeniledik. 770 m menfez, 90 m uzunluğunda 400’lük boru, 180 m uzunluğunda 300’lük boru kullanarak 1 km’lik yağmur suyu hattı ve menfez inşa ettik. Daha sonra üstyapı çalışmalarına başladık. Bağlar Caddesinde 6 bin ton asfaltlama çalışması yaptık. Toplamda 1.3 km uzunluğa sahip asfaltlama çalışması yaptık” diye konuştu.

Bağlar’a 5 buçuk milyon TL’lik yatırım
Caddenin alt ve üst yapı yenilemesine ve ayrılan bisiklet yoluna 5 buçuk milyon TL yatırım yaptıklarını belirten Başkan Yüce, “Yine aynı şekilde toplam uzunluğu 1.3 km olan 3 bin 807 m2’lik alanda kaldırım çalışması yürüttük. Bunun bin 307 m2’sini bisiklet yolu, 2 bin 500 m2’sini de baskı beton olarak ele aldık. Böylece Bağlar Caddesinin altyapı ve üstyapı işlemleri için toplam 5 buçuk milyon lira yatırım yaptık. Hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmak için gündüz gece demden gayretle mücadele ediyoruz. Bağlar Caddesi Yenileme Projesi başta olmak üzere Sakarya ve Sakaryalılar için yaptığımız tüm çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür
Söz alan Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ise desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek,  “Bugün Erenler için gerçekten güzel bir gün. Sizler de buraya gelerek bugünü güzelleştirdiniz. Büyükşehir belediyemiz şehrin her bölgesinde çok güzel işlere imza atıyor. Erenler de yaşayan insanların yaşam kalitesini ciddi manada yukarı çıkarttık. Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği halinde projelerimizi hayata geçiyoruz. Yapılan hizmetler kendini ciddi manada gösteriyor. Bu yolun üstünün güzel olduğu kadar altı da sağlam. Ekipler gece gündüz özverili bir şekilde çalıştı. Büyükşehir belediyemize ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.