En Temel Unsur; AileEn Temel Unsur; AileEn Temel Unsur; AileEn Temel UnsEn Temel Unsur; Aile

Evlilik öncesi aile eğitimi
Seminerde ilk olarak konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Kerem Toprak Aile’nin önemine dikkat çekerek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ülkemizin bütün ilçelerinde her alanda evlilik öncesi eğitim ve aile eğitimi hizmetlerini yaygınlaştırmayı hedeflemektedir. Temel aldığımız konu, Aile. Toplum sağlığı üzerinde en temel unsur, Aile’dir.  Toplumumuzda ne kadar aile sağlığına önem verir ve aile sağlığını muhafaza edersek, geleceğin sahibi çocuklarımız sağlıklı bir şekilde hayata atılacak hatta memleket kalkınmasında bütün bu değerlerin en verimli şekilde hayata yansıması olacaktır. Aile içi şiddet ve boşanma durumlarıyla maalesef karşı karşıya kalıyoruz. Biz bakanlık olarak bütün bu olumsuzlukların önüne geçmek adına evlilik öncesi Aile Eğitimi çalışmasını başlatmış bulunuyoruz” diye konuştu.
 

İlçelerde yeni eğitim projesi başladı
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ise, “Sosyal bir varlık olan insan için, toplumsal hayat ne kadar önemli ve gerekli ise, toplum için de o toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumu o kadar önemlidir. Günümüzde evlilik kurumunun çok yıprandığı ve boşanmaların görünür bir şekilde arttığı gözlenen bir gerçektir. İstatistiklere bakıldığında boşanmaların % 40’ı evliliğin ilk 5 yılında gerçekleşmektedir. Boşanma rakamlarının yüksek olması evlilik kurumunu mercek altına almayı gerektirmiştir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak 2009 yılından itibaren Sosyal Gelişim Merkezi Aile Danışma Birimi tarafından Ailelere yönelik Aile eğitimleri, Anne çocuk eğitimleri, Ailede koruyucu Ruh Sağlığı, Aile iletişimi ve Yeni evlenecek çiftlere yönelik evliliğe ilk adım seminerleri ile hizmet veriyoruz. Şimdi de ilçelerimizdeki ailelere yönelikte yeni eğitim projesi başlattık. Bizlere düşen aileyi bu anlamda güçlendirmek ve ailelerin sağlıklı nesiller yetiştirmelerine destek vermek olup vatandaşlarımızı bilinçlendirmektir” ifadelerini kullandı.
 

Uzmanlardan eğitim
Seminer kapsamında daha sonra, “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri”, “Hukuk” ve “Evlilikte Sağlık” konularında, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Psikolog Betül Karapınar, Sosyal Hizmet Uzmanı Fatma Sarıoğlu ve Seda Kuzgun birer konuşma yaptı.