1. OSB-SATSO arasına kazandırılacak yeni duble yol güzergahında yer alan 270 yıllık çınar ağacı için proje revize edildi. Başkan Toçoğlu, “Ağaca, yeşile, çevreye, doğaya karşı sorumluk gözeten bir anlayışla hareket ediyoruz. Duble yolda bulunan 270 yıllık çınar ağacını projemizi revize ederek koruma altına aldık. Çevreye karşı hassasiyet ahlaki bir sorumluluktur” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, D-100 Karayolu (SATSO) – 1. OSB arasında hayata geçirilen yeni duble yol çalışmalarını yerinde inceledi. Bölünmüş yolda gelinen nokta hakkında bilgiler alan Başkan Toçoğlu’na Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ile Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut eşlik etti. Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1997 yılında tescil edilen ve 270 yıllık olduğu belirtilen Çınar Ağacı koruma altına alındı. Toçoğlu, bölünmüş yol güzergahında bulunan asırlık çınar ağacını koruma altına almak için projeyi revize ettiklerini açıkladı.

Duble yolda sona gelindi
Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan proje hakkında gelinen noktayı şu şekilde aktardı: “1 kilometrelik uzunluğa sahip güzergahı duble yol haline getirmek için çalışmalarımızı başlatmıştık. OSB ulaşımlarında yoğun olarak kullanılan bir arter. Genişliğini 40 metreye çıkardığımız bölünmüş yolda SATSO-OSB arası gidişleri tamamlamış, kullanıma açmıştık. Şimdi diğer şeritte altyapı çalışmaları devam ediyor. Hemen ardından asfaltını ve diğer tüm gereklilikleri tamamlayarak bölgeye kazandıracağız. Aynı zamanda arterdeki çınar ağacını da koruma altına alarak yol projemizi revize ettik” dedi.

270 yıllık ağaç koruma altında
Bölgeye kazandırılan duble yol kadar korunan 270 yıllık çınar ağacının da bir o kadar önemli olduğunu ifade eden Başkan Toçoğlu, “Çevre hassasiyetimiz, yeşile, ağaca dönük sorumluluklarımızın her zaman bilincinde olduk. Bugün de 1. OSB ile SATSO arasında inşa ettiğimiz 1 kilometrelik yeni duble yolda ağaca, yeşile, çevreye, doğaya karşı olan hassasiyetimizi ortaya koyduk. Güzergahta bulunan 270 yıllık çınar ağacına herhangi bir zarara uğramaması için yolun aksını kaydırdık. İnşallah bölgede yer alan çınar ağacı yüzyıllar boyunca yaşamaya devam edecek” dedi.

40 metre genişlik
Yeni duble yol ile OSB ulaşımlarına rahatlık kazandıracaklarını ifade eden Başkan Toçoğlu, çalışmalarda sona yaklaştıklarını belirterek, “Şehrimiz duble yol ağını genişletiyor, SATSO-1.OSB arasında 40 metre genişliğe sahip yeni bir bölünmüş yol inşa ediyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde arteri tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Hayırlı olsun” dedi.