Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlatılan kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmaları Ulus Caddesi ile devam edecek. Caddede kapsamlı bir dönüşüm çalışması öngördüklerini belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki ana caddeler ve 16 ilçe grup yollarında ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlatılan kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmaları Adapazarı Ulus Caddesi ile devam edecek. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Ünal Ozan, Dibektaş ve İnönü Caddelerindeki çalışmalarımızı tamamladık. Karaağaç Caddesinde de sona geldik. Şimdi de sıra Ulus Caddesine geldi. Bölgede tüm gereklilikleriyle birlikte hızlı bir dönüşüm öngörüyoruz” diye konuştu.

Kapsamlı Bir Yenileme
Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Şehrin muhtelif bölgelerinde bulunan caddeleri yeni yüzlerine kavuşturmaya devam ediyoruz. Ulus Caddesi için de hazırlıklarımızı tamamladık. Cadde’nin Karaağaç Bulvarı girişi ve Ankara Caddesi girişi arasında kalan bölümünde kapsamlı bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. Şehrimize ve bölgede ikamet eden hemşerilerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bin Metrelik Dönüşüm
Oktar, “Öncelikle Ulus Caddesi’nin fiber optik sistemiyle buluştuğunu söyleyebiliriz. Dönüşüm çalışmasının devamında ise arterin deforme olan asfaltını kaldıracağız. Ardından SASKİ ekiplerimiz bölgede yağmursuyu çalışması gerçekleştirecek. Bin metre uzunluğa sahip caddede asfalt serim işlemleri gerçekleştirilecek. Çevre düzenleme çalışmalarının ardından arter yeni yüzüne kavuşmuş olacak. Ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla yenileme projesi kısa süre içerisinde tamamlanacak” ifadelerini kullandı.