Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mutlu Evlilik Atölyesi’nde ‘Evlilikte Bütçe Yönetimi, Doğru Alışveriş ve İsrafın Önlenmesi’ konulu seminerde konuşan Mert, “Evliliklerin sağlıklı ve huzurlu olabilmesi için çiftler arasında ki uyumunda o denli düzgün olması şarttır. Bir evlilikte çiftlerin cebindeki parasını doğru ve bilinçli kullanması çok önemli bir süreçtir. Doğru bir evlilik çiftlerin birlikte aldığı kararlardan geçer” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mutlu Evlilik Atölyesi ‘Evlilikte Bütçe Yönetimi, Doğru Alışveriş ve İsrafın Önlenmesi’ konulu seminer ile devam etti. Dr. Kazım Mert’in konuşmacı olarak katıldığı programda çok sayıda dinleyici yer aldı.

Çiftler uyumlu olmalı
Dr. Kazım Mert, “Evliliklerin sağlıklı ve huzurlu olabilmesi için çiftler arasında ki uyumunda o denli düzgün olması şarttır. Bir evlilikte çiftlerin cebindeki parasını doğru ve bilinçli kullanması çok önemli bir süreçtir. Bizler görmüş olduğumuz çoğu şeyi almak isteriz ama onlara ulaşmamız pek fazla mümkün değildir. Bu konuda eşlerin her zaman dikkatli ve doğru adımlar atması gerekmektedir. Alışveriş yaparken çok kendimizi şehirden atmak istiyoruz ama yakalandığımız daha büyük bir yer var o da AVM’ler. Buna çılgınlık, mutluluk veya nefret hisleri eklenebiliyor. AVM’leri tercih ederken güvenli olması, ekonomik olması, sosyal olarak daha rahat etmemiz gibi bazı kavramları söz konusu. Ama bu alışverişlerde israftan her zaman uzak durmalı, elimizde olan şeyleri kullanarak kendimizi yettirmemiz gerekli. Elimizde 1 varken 5’ten uzak durmamız hem aile için hem de günlük yaşantımızda bizleri yanlış etkileyebilir. Doğru bir evlilik çiftlerin birlikte aldığı kararlardan geçer” ifadelerinde bulundu.