Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Dikkat Atölyesi öğrencileri sertifika töreninde buluştu. Davut Yüce, “Dikkat Atölyesi’nde öğrencilerimiz 3 farklı bölümden oluşan alanlarda eğitim gördü. Görsel zekâ antrenmanlarının ve zihin kabiliyetini arttırmaya yönelik etkinliklerin olduğu Dikkat Atölyemizde öğrencilerimiz eğlenerek öğrenmenin ayrıcalığına vardı” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Dikkat Atölyesi öğrencileri eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen törende öğrencilere sertifikalarını Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ile Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu takdim etti.

Eğlenerek öğrendiler
Dikkat Atölyesi hakkında açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Çocukların okul saatlerine uygun olarak planlanan Dikkat Atölyesi’nde öğrenciler Aklım Nerede?, Dikkat Oyun Çıkabilir!, Dikkatini Topla başlıklı 3 farklı bölümden oluşan alanlarda eğitim gördü. Drama etkinlikleriyle nefes, göz koordinasyonu, fonksiyonel rahatlama egzersizlerini uyguladılar. Görsel zekâ antrenmanlarının ve zihin kabiliyetini arttırmaya yönelik etkinliklerin olduğu Dikkat Atölyemizde öğrencilerimiz eğlenerek öğrenmenin ayrıcalığına vardı” diye belirtti.

Velilere de eğitim
Yüce, “8 hafta süren eğitim programında velilere de öğrencilerimizle eş zamanlı olarak Farkındalık Atölyesi düzenledik. Dikkat eksikliğinin belirtilerini, dikkat eksikliği olan çocukların yaşantılarını nasıl organize edebilecekleri ve doğru yaklaşımlar hakkında eğitim düzenlendi” ifadelerini kullandı. Törenin ardından öğrenci ve veliler ‘Her Çocuk Özeldir’ filmini birlikte seyretme imkanı elde etti.