Büyükşehir Belediyesi Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri Mahalle Mektebi Dergisi ekibinin “Edebiyat ve Hayat” konulu paneli ile devam etti. Ulvi Kubilay Dündar “Her dergi aslında bir çetedir, yanlış anlaşılmasın bunu kötü bir anlamda söylemiyorum anlatmak istediğim şey dergi çıkartmak için sağlam bir ekibe ihtiyacınız vardır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Kültür Sanat etkinlikleri “Edebiyat ve Hayat” konulu panel ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen panele Ulvi Kubilay Dündar, Raşit Mehmet Kahraman ve Abdullah Kasay konuşmacı olarak katılırken; çok sayıda dinleyici de programda yer aldı.

“Dergi bana ocak oldu”
Ulvi Kubilay Dündar, “Eğer edebiyat ile ilgileniyorsanız o şehrin kitapçılarını dost bilmeniz gerekiyor. Hatta sadece kitapçıları değil, kitapçılara giden gelen insanlarla bile dostluk kurmanız gerekir. Aslında dergi çıkartmak sağlam bir ekip ve sabır işidir. İlk edebiyat dergisi çıkartacağımız zaman herkes bana başına bela mı alacaksın demişti. O zamanlar ne demek istenildiğini anlamamıştım fakat şimdi anlıyorum dergi çıkartmak çok yoğun mesai gerektiren bir iş. Bugün ulaştığımız başarıya ulaşmak bizim için hiç kolay olmadı. Buraya gelebileceğimize hiç inanmıyordum bundan 8 sene önce bugün geldiğimiz noktaya geleceğimizi söyleselerdi asla inanmazdım. Şimdi ise dergi bana ocak oldu ve bu ocakta olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

“Edebiyat çevre ve sabır gerektirir”
Mehmet Kahraman “Yazı yolunda kendimi keşfetmem çok uzun bir süreç aldı. Yazı kendini çevreyle kanıtlayabilen ve geliştirebilen bir süreçtir. Uzun bir süre yazdım ve yazdıklarımdan hiç geri dönüş alamadığım için ilk başlarda çok demoralize olmuştum. Sonrasında yazı yazmayı kolaylaştıran baş etkenlerden birisinin yazan insanlarla tanışmak ve fikir alışverişinde bulunmak olduğunun farkına vardım. Edebiyatın aslında çevre ve sabır işi olduğuna inanıyorum artık” diye konuştu.

“Tecrübeler ve fikirler bize katkı sağladı”
Abdullah Kasay “İlk zamanlarda bize de dergi çıkartmanın zahmetlerinden fazlasıyla bahsederek vazgeçmemizi isteyenler oldu. Vazgeçmedik ve dergiye girdiğim ilk gün temizlik yaparak işe başladım. Sonrasında yaptığım işi severek ve sabrederek bugünlere kadar geldik. Büromuzun kalabalık oluşu ve giden gelen herkesin tecrübelerinden fikirler almamız bize büyük katkılar sağladı. Bir zaman sonra baktım ki dergi bana büyük bir sorumluluk olmuş ve artık aileme karşı sorumluluklarımın olduğu gibi dergiye karşı sorumluluklarımın da olduğunun farkına vardım” diye konuştu.