Sosyal Gelişim Merkezi Anne-Baba Atölyesinde dersler başladı. Çocuklarla etkili iletişim konusunda düzenlenen ilk seminere katılan Psikolog Miray Şahin, “Çocuklarımızla iletişime geçerken aktif dinleme metodunu kullanmak gerekir. Onların duygularının isimlendirilmesi ve yaş özellikleri baz alınarak kelimelerde seçici olmak gerekmektedir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Gelişim Merkezi’nde Çocuk İlim Akademisi Anne-Baba Atölyesi’nde dersler başladı. Gerçekleştirilen ilk derste katılımcılara çocuklar ile iletişim, empati, etkili dinleme metotları ve yeniden çerçeveleme konularında ayrıntılı bilgiler verildi.

Etkili İletişim Basamakları
Sosyal Gelişim Merkezi’nde görevli Psikolog Miray Şahin, “İletişimde ne söylediğini, ne zaman ve nerede söylenmesi gerektiğini bilmek temel olarak dikkat edilmesi gereken unsurlardır.  İletişim anında başka şeylerle ilgilenmemek ve göz kontağı kurmak etkili iletişimin ilk basamaklarıdır. Çocuklarımızla iletişime geçerken aktif dinleme metodunu kullanmak gerekir. Çocuklarımızın duygularının isimlendirilmesi ve yaş özellikleri baz alınarak kelimelerde seçici olmak gerekmektedir” diye konuştu.

Birlikte Öğrenmeliyiz
Şahin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Çocuklarımızın soruları karşısında kaçamak cevaplar vermek yerine, bilmediğimiz konuları net bir şekilde dile getirmeliyiz. Böyle durumlarda birlikte araştırıp öğrenebileceğimizi de eklemeliyiz. Çocuklarımızın merak duygusunu geliştirdiği ve bilmediği şeyleri araştırıp öğrenme bilincinin oluşması çok önemli. Tavrımızı bu şekilde belirlediğimiz taktirde merak ve öğrenme güdüleri gelişecektir.”