Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Sakarya’da hayatlarını sürdüren mülteci ailelerin çocukları Macera Park’ta bir araya geldi. Çocuklar acı, kan ve gözyaşını unuttukları bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle anlamlı bir etkinliğe imza attı. Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı (SAKVA) işbirliğinde gerçekleştirilen programda Sakarya’da hayatlarını sürdüren mülteci ailelerin çocukları Büyükşehir Yaşayarak Öğrenme ve Macera Park’ta bir araya geldiler. Güne parkın iç mekânında kendileri için hazırlanan sürpriz oyunlar ile başlayan iç savaş mağduru çocuklar daha sonra renkli boyama yaparak, tırmanma duvarında zirveye ulaştılar.

Adrenalin dolu anlar
Macera Park’ın uzman eğitmenleri gözetiminde gerçekleşen anlamlı ziyaretin devamında ise dış mekân eğitimleri gerçekleştirildi. Baretlerini takıp gerekli tüm güvenlik önlemlerini alan çocuklar zipline hattını kullanarak adrenalin dolu dakikalar yaşadılar. Düzenlenen program için Macera Park yetkililerine teşekkür de eden çocuklar ziyaretlerini gökyüzüne renkli balonlar bırakarak kutladılar.

En anlamlı ziyaret
Şehirde yaşayan mülteci ailelerin çocuklarını merkezde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Yaşayarak Öğrenme ve Macera Park Sorumlusu Murat Kıroğlu, “Bugün belki de Macera Parkı’ın hizmete girdiği ilk günden bu yana en anlamlı ziyaretlerden birine ev sahipliği yaptık. Çok mutluyuz. Çünkü ülkelerinde yaşanan acıdan, güçlüklerden, zorluklardan ülkemize ve şehrimize sığınan mülteci ailelerin çocuklarını merkezimizde ağırladık. Onların bir nebze yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bize” diye konuştu.

Tüm çocukların günü olsun
Kıroğlu, “Onların yaşadıkları travmalardan dolayı unuttukları o kadar çok şey var ki. Oynaması, koşması, okuması, eğlenmesi gereken çocuklar, gülmeyi dahi unutmuşlar. Mülteci çocuklar konusunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun da destekleriyle azami bir çaba ortaya koyuyoruz. Onların yüzlerini güldürebilmek için benzer nitelikte programlar düzenliyoruz, düzenleyeceğiz. Yaşanan acıların en büyük mağdurlarından biri de çocuklar. Bu vesileyle Dünya Çocuk Hakları Günü’nün en kısa zamanda tüm çocukların günü olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.