Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları'na olan ilgi büyük.

Kursiyerlerden memur emeklisi Ayşe Tekin (50) çinililik hakkında yıllardır eğitim almak istediğini belirterek “Yıllardır bu sanat dalına karşı ilgim var. Bu güne kadar fırsat bulup eğitim alamadım. Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı kursa en başta yazılanlardan biriyim. Hocalarımız çok kaliteli ve bilgililer. Burada çinicilik üzerine çok şey öğreniyoruz. Ufkumuz genişliyor. Hem eğlenceli vakit geçiriyor, hem arkadaş ediniyor, hem de kendimizi geliştiriyoruz” diye konuştu.

Kursların sosyallik açısından da çok şey kazandırdığını belirten bir başka kursiyer ev hanımı Necla Kocacık’ta kursu açan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor. Ev hanımı olan Şükran Yıldırım da kursların çok faydalı olduğunu, öğrenilen her sanat dalının ufku geliştirdiğini ve yeni bir bakış açısı kazandırdığını belirtiyor. “SAMEK’te çok güzel vakit geçiriyorum” diyen Yıldırım “Burada yeni dostluklar ve arkadaşlıklar oluşturuyoruz. Hem vaktimizi boşa harcamamış oluyoruz. Kursları her yönden çok faydalı buluyorum. Bizlere bu imkânı veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kurs öğreticisi Özcan Şengül, haftada üç gün yapılan çinicilik derslerine gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. Şengül “Çinicilik kurslarını zaman zaman açıyoruz. Derslere olan talepten ve ilgiden oldukça memnunuz. Kursiyerlerimiz bir an önce çininin ortaya çıkacağını düşünüyorlar. Genelde o konuda bir şaşkınlık yaşıyorlar. Çini uzun uğraş ve emek isteyen bir daldır. Birçok aşaması olan bir uğraştır. Bir çini kolay kolay ortaya çıkmıyor. Birçok aşamadan geçiyor. Tasarım, delme, tabağa geçirme, çizim ve boyama aşamalarından oluşuyor. Kurslarımız 2 yıl sürüyor. Uzun aşamadan sıkılan kursiyerler kursu yarıda bırakırken, bu işe gönül vermiş sabreden kursiyerle derslerimize devam ediyoruz” diye konuştu.