Büyükşehir Belediyesi SERA A.Ş. marifetiyle Pamukova Bakacak Mahallesinde kurulan Çilek Üretim ve Eğitim alanında ikinci hasat dönemi başladı. Bakir toprakların üretime kazandırıldığı alanda ilk etapta 6 bin kilogram çilek tüketiciyle buluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile hayata geçirilen Büyükşehir Belediyesi SERA A.Ş. marifetiyle Pamukova Bakacak Mahallesi’nde kurulan Çilek Üretim ve Eğitim alanında ikinci yılın çilek hasadı başladı. Tarım dışı toprakları tek tek üretimin ve istihdamın parçası haline getiren Büyükşehir Belediyesi çilek üretim alanından da ilk etapta 6 bin kilograma tekabül eden 1200 kasa çileği tüketici ile buluşturdu. Kasım ayına kadar hasadın devam etmesinin planlandığı açıklamada, doğal üretim olan çilekte bu sezon 50 bin kilogram hasat beklendiği belirtildi.

Türkiye’nin sofraları Büyükşehir ile bereketlenecek
Yapılan açıklamada, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak doğanın gücünden ve verimliliğinden gerek enerji alanında gerekse tarımda en iyi şekilde faydalanıyoruz. Üreten şehir Sakarya dedik ve bu anlayışla üretim yelpazemizi her geçen gün genişlettik. Projelerimiz sınırlarımızı aştı ülke genelinde örnek rol model haline geldi. Yurt dışından gelen misafirler tarafından da büyük beğeni topluyor. Çilek Üretim ve Eğitim alanımızda bu projelerden yalnızca bir tanesi” denildi.

Üretim ve eğitim üssü
“Tarım dışı kalan toprağımızı üretimin ve istihdamın bir parçası haline taşıdık, bununla da yetinmeyip üretici için bir eğitim alanı haline getirdik. Geçen yıl ilk hasatla birlikte yerel pastane ve dondurma firmaları ürünlerin pazara dahi inmesine müsaade etmeden kendileri temin ettiler. Şu an ikinci yılın hasadına başladık. Üretilen çileklerin tamamı organik olmakla birlikte her bir çilekte büyük emek var. Sakarya’mızın eşsiz doğasına zarar vermeden, bu bereketli topraklara yatırım yaparak üretimin ve istihdamın bir parçası haline getirmeye devam edeceğiz.”