Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından şehir genelinde toplu taşıma araçlarına yönelik olarak gerçekleştirilen denetimler aralıksız devam ediyor. Pistil, “Ulaşımda amacımız daha düzenli, tercih edilir ve güven duyulan bir yapı kurmak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından şehir genelinde yürütülen toplu taşıma denetimleri sürüyor. Gerçekleştirilen denetimler ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, amaçlarının daha düzenli, tercih edilir ve güven duyulan bir yapı kurmak olduğunu söyledi.

Yaptırım uygulanıyor
Zabıta ekipleri ile birlikte Özel Halk Otobüsleri, minibüsler ve taksi dolmuş hatlarında denetimler gerçekleştirdiklerini söyleyen Pistil, “Temizlik, klima, trafik kurallarına uyum, şoförlerin vatandaşlarla diyalogları ve özellikle ruhsatsız çalışan esnaflar gibi birçok konuda denetimlerimiz aralıksız olarak devam ediyor. Yolculara kötü davranışlar sergileyen esnaflarımıza uyarılarda bulunuyoruz. Uyarılarımıza rağmen yanlışlarında ısrar eden esnaflara mevzuatlar çerçevesinde işlemler gerçekleşitiriyoruz. Bu kapsamda Hendek ve Korucuk Halk Otobüslerinde birer araç bağlama cezası uyguladık. Şehirde memnuniyet verici bir toplu taşıma için hem vatandaşlarımızın hem de esnaflarımızın karşılıklı hoşgörü içerisinde olmaları gerekiyor. Bu konuda iki taraftan da karşılıklı anlayış ve özveri bekliyoruz” diye konuştu.