Büyükşehir'den Şehir Kültürüne Katkı

Türkiye edebiyatının usta romancılarından Sakaryalı edebiyatçı Faik Baysal’ın hayatına ve sanatına ışık tutan “Sardunya Aşığı Adam” kitabı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yayımlandı. Eser, Kültür Dairesi'nden temin edilebilir.

Şehir kitaplığına bir eser daha
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, şehrin kültür ve sanat hayatına değer katan çalışmalarını sürdürüyor. Anadolu'nun Kültür Başkenti Sakarya hedefiyle kültür sanat etkinlikleri gerçekleştiren, konferanslar, paneller, ustalara saygı geceleri, sinema ve tiyatro gösterimleri ile şehrin sanat hayatına canlılık katan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, kitap yayımlarıyla da şehir kültürüne büyük katkı sağlıyor.

Sardunya Aşığı Adam: Faik Baysal
Daha önce Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi merhum Numan Yazıcı hocanın kitabını ve Türk edebiyatının önemli isimlerinden ve hemşerimiz Necati Mert’in “Bağ Çorbası” adlı eserini okuyuculara sunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı son olarak Dr. Mustafa Aydemir'in edebiyat dünyamızın önemli isimlerinden Faik Baysal için kaleme aldığı inceleme kitabı "Sardunya Aşığı Adam" kitabını yayımladı.

Eserlerinde Sakarya vurgusu
Faik Baysal’la ilgili önemli anekdot ve incelemelerin yer aldığı kitapta, yazar Mustafa Aydemir, Faik Baysal’ın eserlerinde Sakarya’ya geniş bir yer ayırdığını belirtiyor. Kitapta ayrıca, Baysal’ın Sakarya’da geçirdiği çocukluk dönemi ve eserlerindeki Sakarya vurguları da okuyuculara sunulan bilgiler arasında yer alıyor.

Toçoğlu’ndan yeni eser müjdesi
Kitabın önsözünde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun da kısa bir değerlendirmesi yer alıyor. Toçoğlu, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizin değerlerini sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Faik Baysal'ın hayatı ve eserlerini konu edinen bu çalışmayı sizlere sunmaktan onur duyuyoruz” derken, yeni eserleri de okuyucuların beğenisine sunacaklarının müjdesini veriyor.

Kitap, Kültür Dairesi'nde
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ise "Eğitime, kültüre, sanata ve dolayısıyla insana yönelik yatırımlarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Şehrimiz kitaplığına müstesna bir eser kazandıran Dr. Mustafa Aydemir hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Faik Baysal'ı en güzel şekilde tanıtan bu esere ulaşmak isteyenler, Kültür Dairemizden temin edebilirler." diye konuştu.