Büyükşehir Belediyesi ve MARKA işbirliği ile başlatılan ‘Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı’ Büyükşehir Meclis salonunda müdürlere ve personellere yönelik eğitim ile devam etti. Gerçekleştirilen eğitimde; Sakarya’da yaya, bisiklet ve toplu taşıma gibi ulaşımda sürdürülebilir türlerin payının ve güvenliğin artırılmasına yönelik sunum yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ve MARKA işbirliği ile yeni bir proje daha hayata geçiriliyor. Şehrin geleceğine katkı sağlayacak bu proje sayesinde şehirde bulunan vatandaşların ve ticari kuruluşların hareketlilik gereksinmelerinin karşılanması için ‘Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı’ (SUMP/SKHP) hazırlanıyor.

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen bu proje kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2022 yılı teknik destek programına sunulan ve yürütülen ‘Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Stratejisi ve Yol Haritası’ Büyükşehir Meclis salonunda müdürlere ve personellere yönelik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı neticesinde proje açılışı ve paydaş toplantıları sonunda elde edilen veriler rapor haline getirilerek sunumu gerçekleşti.

Ulaşımda yenilik
Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı; Sakarya’da yaya, bisiklet ve toplu taşıma gibi ulaşımda sürdürülebilir türlerin payının ve güvenliğin artırılması; özel araç payının, hava/gürültü kirliliğinin ve enerji tüketiminin, meydana gelen kaza sayısının azaltılmasını ve herkes için erişilebilir bir ulaşım sistemi sağlanmasını hedeflemektedir” denildi.