Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak hayvanlarını toplama ekipleri ve ilçe zabıta personellerine, sokak hayvanlarını yasalara uygun olarak barınaklara yerleştirme eğitimi verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sokak Hayvanlarını Yasalara Uygun Canlı Toplama ve İlgili Mevzuatlar konulu eğitim semineri, Orman Park’ta gerçekleştirildi. İlçe belediyeleri zabıta ve sokak hayvanları toplama ekipleri personelinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen programda konuşan Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Yaman, yaralı halde bulunan hayvanların yakın çevrelerine zarar verebileceğinin altını çizdi.

Sahipsiz hayvanları korumak için
Yaman, “Hasta ya da korkmuş bütün hayvanlar ısırma potansiyeline sahiptir. Bu yüzden herhangi bir bakım yapılmadan önce ağızlık kullanılmalıdır. Ancak kusan, öksüren ve nefes almada zorlanan bir hayvana ağızlık takmak tehlikeli sonuçlar da doğurabilir. Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili mevzuat gereğince sahipsiz hayvanların korunması için önlemler almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen eğitim seminerinin devamında sokak hayvanlarını yakalama teknikleri, karantinaya alma ve sahipsiz hayvanların korunmasında belediyelerin sorumlulukları konusunda ayrıntılı bilgilendirilen katılımcılara sertifikaları takdim edildi.