Yağışlarda yol üzerinde ve yol kenarlarında su birikmelerinin önüne geçmek ve biriken suların asfalta zarar vermesini önlemek için Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen ‘V Kanal’ çalışmaları devam ediyor. Taraklı ilçesi Esenyurt Mahallesi’nde başlatılan çalışmalar sonrası 500 metrelik güzergâh V Kanal ile buluştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yollarda ve yol kenarlarında su birikintilerinden dolayı yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için sürdürdüğü V Kanal çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Taraklı İlçesi Esenyurt Mahallesi’nde başlatılan çalışmalar neticesinde 500 metrelik güzergâh V Kanal ile buluşturularak daha güvenli hale getirildi.

Çalışmalar Devam Edecek
Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nca yapılan açıklamadı, “Erozyona müsait arazide yamaçlardan gelen yağmur ve sızıntı sular kuvvetli yağışlar nedeniyle yol yüzeyinde birikerek asfalt kaplamasına zarar veriyor. Aynı zamanda aşırı su birikiminden sel suları yollara taşıntı malzeme biriktiriyor. Tüm bu olumsuzlukları önlemek ve milli servetimiz olan asfaltları korumak için yol kenarlarına V Kanal imalatlarımız sürecek ve yağmur sularını tahliye etmeye devam edeceğiz. Ekiplerimiz çalışmalarına ara vermeden devam edecek” ifadelerine yer verildi.