Büyükşehir Tour Of Turkey’de podyuma bu kez daha güçlü çıktı ‘Dünya yarışı’ statüsünde olan Tour Of Turkey'de kıtaların en iyi kulüpleriyle yan yana yarışan Büyükşehir PRO Team'ın sporcusu Vitaly Buts, 6'ıncı etapta lider mayoyu takım arkadaşı Batuhan Özgür'e devretti ve takımdan 2 sporcu yeniden podyuma çıktı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en prestijli yarışlarından olan Türkiye Cumhurbaşkanlığı tarafından bu yıl 57. kez gerçekleştirilen Tour Of Turkey'e damga vuran takımlardan bir tanesi oldu. Yaklaşık 1 yıldır tur için çok sıkı bir hazırlık yapan Büyükşehir PRO Team ekibi, hem bireysel ve hem de takım olarak sergiledikleri performansla turun gözdesi oldu.

 

6’ıncı etap koşuldu

Zorlu yarışın 6'ıncı etabı bugün Edremit-Eceabat arasındaki 204 kilometrelik mesafede koşuldu. Son 3 etabı Türkiye Güzellikleri kategorisinde birinci olarak sürdüren Sakarya'nın takımı son turda da yerini korudu. Büyükşehir'in başarılı pedalı Ukraynalı Vitaly Buts bu yarışta üzerindeki lider formasını arkadaşına devretti.

 

Vitaly, Batuhan’a devretti

Genç ve başarılı sporculardan Batuhan Özgür, son etap yarışında beyaz mayoyu takım arkadaşından devralarak podyuma çıktı. Alaçatı, Çeşme, Ayvalık ve Manisa etaplarında genel klasman, sprint ve tırmanış kategorilerinde de iyi bir puanlama ortaya koyan Büyükşehir ekibi Türkiye Güzellikleri'nde 1'inci ve 2'nciliğe ismini yazdırarak büyük bir ivme kazandı.

 

Podyumda Sakarya’dan 2 sporcu

Lider formasını arkadaşından alan Batuhan Özgür podyuma çıktı.  Formayı teslim eden Vitaly Buts'ta podyumu terk etmedi. Büyükşehir takımı son 2 etapta Tour Of Turkey'de tarihi bir zafer kazanarak bu alanda kendini dünyaya kanıtlamak istiyor. Ayrıca Büyükşehir PRO Team, dev yarışa katılan 6 kıta takımından bir tanesi olma özelliğini taşıyor.

 

Sakarya’ya yakışır performans

Büyükşehir'den yapılan açıklamada, "Elde ettikleri başarılarla bizleri gururlandıran bisiklet takımımız tebrik ediyor, yarışı en iyi dereceyle bitirmelerini temenni ediyoruz. Spor Şehri Sakarya ve Bisiklet Dostu Şehir unvanlarına yakışır bir performans ortaya koyuyoruz. Tebrikler" denildi.