Büyükşehir Tıp Merkezi, 2020 yılında 140 bin kişiye sağlık hizmeti sundu. Uzman hekim kadrosu, teknolojik donanımı ve kalifiyeli çalışanları ile her geçen gün daha fazla insana ulaşan Tıp Merkezi, salgınla mücadele döneminde hastanelerde oluşan yoğunluk dolayısıyla vatandaşların tercih ettiği sağlık noktalarından oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmetlerini sürdüren Tıp Merkezi, kaliteli sağlık hizmetlerini vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Uzman hekim kadrosu, teknolojik donanımı ve kalifiyeli çalışanları ile her geçen gün daha fazla insana ulaşan Tıp Merkezi, 2020 yılında 140 bin kişiye sağlık hizmeti sundu. Salgının hastanelerde oluşturduğu yoğunluk dolayısıyla da vatandaşların tercihi Büyükşehir Tıp Merkezi oldu.

66 bin kişi muayene edildi
Büyükşehir Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tıp Merkezinin 2020 yıllık faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre, “2020 yılında 66 bin 438 hastamızı muayene edildi. 8 bin 96 hastanın pansuman ve enjeksiyon işleminin yanı sıra 58 bin 229 adet biyokimya, mikrobiyoloji, hematoloji gibi tahliller yapıldı. 6 bin 940 adet röntgen filmi çekildi. 858 hastanın şehir içi ve şehir dışı çeşitli hastanelere nakli yapılmış ve son olarak 297 hasta yatağı verilmiştir. Salgınla mücadelede de Tıp Merkezimizde izolasyon odası oluşturuldu. Sokağa çıkma kısıtlamalarının yaşandığı günlerde de taburcu olan hastalar evlerine ulaştırıldı.