Büyükşehir Belediyesi Sakaryalı turizm ve konaklama tesisi işletmecileri ile bir çok sektörden girişimciyi, “Bisiklet Dostu Hizmetler” mentorluk eğitimleriyle AB destekli Karadeniz’e Pedal Çevirelim projesine hazırlıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi “Karadeniz’e Pedal Çevirelim” projesi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Proje için oluşturulan, aralarında akademisyenlerin de bulunduğu uzman eğitim ekibi Sakaryalı işletmecilere mentorluk eğitimi veriyor.

İşletmeciler ‘Bisiklet Dostu’ olacak

Büyükşehir’in bisiklet alanında hizmete sunduğu tüm tesis ve uygulama alanları ile bisiklet yollarının dijital bir uygulamaya işleneceği proje kapsamında Sakaryalı otel, konaklama tesisi, turizm işletmecileri ve bir çok sektörden girişimciye Serdivan’daki bir otelde “Bisiklet Dostu Hizmetler” eğitimi verildi.

Bu programın sonunda proje için belirlenecek güzergahlarda yer alan işletmeciler, “Bisiklet Dostu” unvanına sahip olacak. Çalışmanın son bölümünde ise başarı durumuna göre belirlenecek 10 girişimciye ‘ileri düzeyde mentorluk’ verilecek.

Karadeniz’e Pedal Çevirelim Projesi
“Bisiklet Dostu Şehir” adayı olan Sakarya, Karadeniz’e Bisiklet Çevirelim projesi kapsamında bu alanda büyük bir ivme yakalayacak. 10 milyon TL’ye yakın bütçeyle Sakarya’nın bisiklet rotaları dijital ortamda belirlenecek. Bu güzergahlardaki işletmeler ise konsept ve hizmet anlamında ‘pedal dostu’ işletmeler olacak. Bu sayede dünyanın dört bir yanından ilimize gelen bisiklet sporcuları oluşturulacak dijital uygulama üzerinden güzergahı kolayca dolaşacak, konaklayacak ve ihtiyaçlarını karşılayacak.