Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara ulaşmak için çalışıyor. Mübarek ay için hazırlıklar yapıldı. 500 haneye yemek ulaştıracak olan Aşevi’nde her gün iftar sofrası kurulacak. Ayrıca Sosyal Market ve Sevgi Mağazası, ay boyunca ve özellikle bayramdan önce ihtiyaç sahiplerinin gıda ve giysi eksiklerini tamamlayacak. Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Kapılarımız açık, bize ihtiyaç duyan her bir vatandaşımızın hizmetindeyiz” denildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmet faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Hayata geçirdiği yeni projelerle ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşan ve onların yüzlerini güldüren Büyükşehir, Ramazan ayı öncesinde tüm hazırlıklarını yaptı. Sosyal Gelişim Merkezi’nin (SGM) içinde yer alan iki mağaza, yardıma ihtiyaç duyan tüm vatandaşlar için faaliyetlerini sürdürüyor. Buraya gelip ihtiyaçlarını bildirenler, mağaza görevlileri tarafından hazırlanan ürünleri ücretsiz olarak temin ediyor. Bu mübarek ayda vatandaşlara ürün desteği veren iki mağaza, hafta içi her gün hizmet veriyor. İhtiyacı olan tüm vatandaşlar, bu mağazada ihtiyaç duyduğu her ürünü ücret vermeden alabiliyor.

500 haneye yemek, 30 gün boyunca iftar

Ayrıca bu hizmetin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Aşevi de Sakaryalıların yemek ihtiyacını karşılamak için gece-gündüz çalışıyor. Adapazarı Dilmen Mahallesi’nde bulunan hizmet binasında her gün yemek pişiyor. Ramazan ayında tam kapasite çalışacak olan Aşevi, yılın diğer dönemlerinde olduğu gibi ihtiyaç sahibi 500 haneye her gün 2 öğün yemek ulaştıracak. Bunun yanında oruçların tutulduğu 30 gün boyunca iftar hizmeti verilecek. İhtiyacı olan tüm vatandaşlar iftar saatinde burada birlikte oruç açacak. Her akşam vaktinde sofrada gün gün değişen iftar menüleri tadılacak.

2 bin haneye sosyal yardım kartı

Market, giysi ve sıcak aş hizmetinin yanı sıra yılın 12 ayında devam eden ‘sosyal kart’ hizmeti Ramazan’da da devam edecek. İhtiyaç sahipleri, başvuru yaparak aldıkları bu kartla diledikleri tüm marketlerden alışveriş yapıyor ve tercihe bağlı olarak hane faturalarını ödeyebiliyor. Büyükşehir Sosyal Hizmetler’in güncel kayıtlarına göre Ramazan ayında toplamda 2 bin hane ihtiyaçlarını sosyal kart ile karşılayacak. Evlerine alışveriş yapma imkânı bulan vatandaşların kartına her ayın belirli bir gününde ücretleri yatırılıyor. Bu hizmet, vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyet görüyor.

“Kapılarımız açık, hizmetinizdeyiz”

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Şehrimin dört bir yanında bizlere ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın elinden tutmaya gayret ediyoruz. Gücümüz yettiğince kimsesizlerin kimi olmaya, dertlere derman olmaya çalışıyoruz. Mübarek Ramazan ayında da çalışmalarımıza büyük bir hassasiyetle devam edeceğiz. Aşevimizde çorbamız, yemeğimiz pişecek, sosyal marketimizde, sevgi mağazamızda ürünlerimiz hazır olacak ve vatandaşlarımıza yaptığımız nakdi yardımları artırarak sürdüreceğiz. 11 ayın sultanının şehrimize huzur, bereket ve hayırlar getirmesini diliyoruz. Kapılarımız açık, bize ihtiyaç duyan her bir vatandaşımızın hizmetindeyiz” denildi.