Büyükşehir Belediyesi Mart Meclis Toplantısı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle açıklamalar yapıldı. Toplantıda meclis üyeleri tarafından fedakârlık, emek, sevgi ve gayret timsali olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanvekili Fevzi Kılıç’ın başkanlık ettiği toplantıda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle açıklamalar yapıldı. İdlib şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan meclis toplantısında Başkanvekili Fevzi Kılıç, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti.

Kadının olmadığı oluşum eksiktir
Meclis toplantısına geçilmeden önce gündem dışı söz alan ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan AK Parti Meclis Üyesi Aysun Gözyuman, “Günümüzde kadının yer almadığı bir oluşum eksik kalmış demektir. Kadın ve erkek birbirinin rakibi değil tamamlayıcısıdır. Kadını ve erkeği cinsiyetçi bir bakışla ele alan düşünceler bize uygun bir anlayış değildir. Bu anlayış bizim toplumsal yaşamımıza, aile hayatımıza karşı bir anlayıştır. Bizim dinimiz cenneti anaların ayaklarının altına sermiş bir dindir. Kadınların toplumsal hayatta hakkıyla katabildiğimiz zaman toplum olarak daha huzurlu olabileceğimiz kanaatindeyim” dedi.

Tüm insanlığa düşen vazifeler var
Açıklamalarına devam eden Gözyuman, “Biliyorsunuz ki hem dünyada hem de ülkemizde kadına yönelik şiddet tırmanarak artıyor. Bu noktada tüm insanlığa düşen vazifeler var. Bu şiddetin birçok tezahürü var. Sokakta, iş yerinde, okulda evde. Her yerde bu durumlarla karşılaşıyoruz.  Bunun önüne geçmek zorundayız. Önce ev bizim, sokak bizim, iş yeri bizim.  Bu konu ulaşamayacağımız, çözemeyeceğimiz bir konu değil. Yeter ki çözmek isteyelim. Azami gayret sarf etmeliyiz. Çocuklarımıza henüz küçük yaştan itibaren insanlık kavramını, birey olma meselesini izah etmek zorundayız. Bu vesile ile bir kez daha tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. İyi ki varsınız diyorum ve tüm dünya kadınlarına saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.