Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs ile mücadele kapsamında vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçti. Başkan Ekrem Yüce, “Gerekli hammadde ve makine parkurumuzu oluşturduk. Maske üretimine başlıyoruz. Hep birlikte biz bize yeteriz” dedi. Büyükşehir Belediyesi süreç içerisinde 2 milyon 500 bin maskeyi de vatandaşlara ulaştırmıştı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs ile mücadele kapsamında vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçti. Başkan Ekrem Yüce’nin talimatlarıyla salgının çıktığı ilk günden itibaren şehrin her noktasında ve ilçesinde Büyükşehir ekipleri yaklaşık 2 buçuk milyon maske dağıtmış, tüm ilçelere, Pazar yerlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına ve tüm muhtarlara kadar maskeleri ulaştırmıştı. Şimdi ise maske üretimi için gerekli hammadde ve makine parkurunun oluşturulduğu ifade edilerek, Başkan Ekrem Yüce de kısa süre içerisinde maske üretimine başlayacaklarını açıkladı.

2 buçuk milyona yakın maske dağıttık
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Koronavirüs salgını hem dünyanın hem de ülkemizin tek gündem maddesi. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gayret sarf ediyoruz. Pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda maske takma zorunluluğu dolayısıyla şehrimizin her noktasında ücretsiz maske dağıtımına başladık. Salgının ilk gününden itibaren yaklaşık 2 buçuk milyona yakın maske dağıttık. Tüm ilçelerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza, pazar yerlerine ve vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu tüm alanlara maskeleri ulaştırdık” dedi.

Maske üretimi için hammadde ve makine hazır
Açıklamalarına devam eden Başkan Yüce, “Biz bize yeteriz. Sağlık çalışanlarımızın ortaya koyduğu başarı hikâyesinin yanı sıra devletimiz, bakanlıklarımız ve yerel yönetimler tüm imkânlarını seferber etti. Bu kapsamda ihtiyacı karşılayacak maske üretimi için harekete geçtik. Maske üretimi için gerekli hammadde ve makine desteğini sağladık. Kısa süre içerisinde maske üretimine başlayacağız. Vatandaşlarımızın bu salgın süresince herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.