Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışının yoğun şekilde etkili olduğu Akyazı, Kocaali, Hendek, Geyve, Pamukova ve Taraklı’da toplamda 63 mahallede taşımalı eğitim için okul yollarını açıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri, kentin yüksek ilçelerinde 7/24 nöbet tutuyor. Geçtiğimiz günlerde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte zirvelerde başlayan kar yağışı, ekipleri teyakkuza geçirdi. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi’ne bağlı karla mücadele personeli ve araçlar, yeniden kar nöbetine geçti. Özellikle Kocaali, Akyazı ve Geyve ilçelerindeki yüksek noktalar son 3 günde yoğun şekilde kar yağışı aldı.

6 ilçe ve 63 mahallede çalışma
İlk, orta ve lise düzeyinde taşımalı eğitim modelinin uygulandığı kırsal bölgeler için araçları ve personeli görevlendiren Büyükşehir, okullara giden tüm yolları açıyor. Ekipler, bu yollarda gün içinde rutin olarak kar küreme çalışması yapıyor. Son rapora göre, Akyazı, Kocaali, Hendek, Geyve, Pamukova ve Taraklı olmak üzere 6 ilçedeki 63 mahallenin ulaşım yolu ve okul yollarında küreme faaliyeti yapıldı. Yağışın şiddetli olduğu mahallelerde şu ana kadar ulaşıma kapanan yol olmadı.

“Eğitimin aksamaması için gayretle çalışıyoruz”
Yol Bak’tan yapılan açıklamada, “Karla mücadele ekiplerimiz, geçtiğimiz günlerde kent genelinde etkili olan kar yağışından sonra belirli dönemlerde çalışmaya devam etti. Özellikle rakımı yüksek olan ve yoğun kar alan mahallelerde nöbetimiz aralıksız sürüyor. Çocuklarımızın okullara ulaştırıldığı eğitim döneminde mağduriyetin yaşanmaması için okul yollarında ve birçok grup yolunda küreme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Taşımalı eğitimin uygulandığı 63 mahallede yolları açtık, açmaya devam ediyoruz. Eğitimin aksamaması için gayretle çalışıyoruz. Şu ana kadar kapalı yol bulunmamaktadır” denildi.