Büyükşehir Belediyesi tarafından SAÜ’de düzenlenen kültür sanat etkinliğinde birbirinden özel eserlerden oluşan ilahiler, nefesler ve deyişler katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekim ayı kültür sanat etkinlileri tüm hızıyla devam ediyor. SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde müzikseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen ilahiler, nefesler ve deyişler dinletisi katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Santur ve vokalistliğini Sedat Anar’ın, Erbane’de ise Damla Anar ve Selahattin Anar’ın performansıyla gerçekleşen dinletide, akustik müzikler başta olmak üzere yöresel türküler ve özel bestelerden birçok eser icra edildi. Programda SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı ve Büyükşehir bürokratları tarafından sanatçılara çiçek ve hediye takdimi yapıldı.

“Emeği geçenlere teşekkürler”
Dinleti öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren vokalist Sedat Anar, “Sakarya’ya daha önce de geldik ve şuan olduğu gibi yine aynı sıcaklıkla karşılandık. İnşallah bugün yine burada siz kıymetli sanatsever dostlarımızla birlikte musikinin derinlerine inmeye gayret göstereceğiz. Bu vesile ile bizleri burada misafir eden ve böylesine bir organizasyonu düzenlenen başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce beyefendi olmak üzere tüm emeği geçen herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kültürle ve sanatla hep iç içe
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kültürle, sanatla hep iç içeyiz. Sakaryalıları birbirinden güzel, bilgilendirici ve etkileyici programlarda buluşmaya devam ediyoruz. Kasım ayı programımızda dinletilerle, söyleyişlerle geçen harika etkinlikler icra ettik. Sanatı, sanatçıyı tanıtan ve değerleri ön plana çıkaran etkinlik takvimi oluşturmaya devam edeceğiz. Birbirinden kıymetli isimleri ağırladığımız kültür etkinliklerimize tüm Sakaryalı vatandaşlarımızı davet ediyoruz” denildi.