Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 20’ncisi düzenlenen Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları kapsamında “Şairler Lisede” programıyla 4 farklı lisede gençleri şairlerle buluşturdu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sanat ve edebiyat camiasını buluşturduğu Türkiye’nin bu alandaki uluslararası anlamda en önemli etkinliklerinden biri olan Uluslararası Şiir Akşamları’nın 20’ncisini gerçekleştirdi. Adapazarı Kültür Merkezi(AKM)’de şiir dinletileriyle başlayan etkinlik, “Şairler Lisede” programı kapsamında şiir alanında bir çok değerli eserin yazarı 10 şairin gençlerle buluştuğu söyleşilerle devam etti.

Şairler gençlerle buluştu
Bu kapsamda tanınmış şairler Murat Saldıray, Eda Fırat, Mehmet Arif, Ömer Erdem, Nisa Nur Tetik, Ercan Yılmaz, İntiqam Yaşar, Yılmaz Daşcıoğlu, Serkan Türk ve Melike Kılıç liselerde geleceğin sanatçıları ve yazarları olan gençlerle bir araya geldi. Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, SAÜ Vakfı Koleji ve Vali Mustafa Büyük İmam Hatip Lisesi’nde söyleşiler ve şiir dinletileri gerçekleştirildi. Uluslararası program, gençlerin sanatla ve edebiyatla yakınlaşmasını sağladı. Lise öğrencileri, şiir üzerine konuşulan programlarda şairlere sorular sorup, onlarla sohbet etti.

“Ülkemize değer katmış her birey kıymetlidir”
Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya’da edebiyat ve her türlü sanat faaliyetinin kitlelere ulaştırılması adına çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ülkenin en önemli uluslararası sanat programlarından bir tanesi olan 20. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları ile bu yıl da şehrin sanat ve edabiyatla buluşması noktasında güzel işlere imza attık. Ülkemizin bu alanda çok kıymetli isimlerini gençlerimizle bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadık. Sanatın ve sanatçının, ülkeye değer katmış her bireyin çok kıymetli olduğunu bir kez daha idrak etmiş olduk. Bu alanda faaliyetlerimize aralıksız devam edeceğiz” denildi.