Hayata geçirdiği etkinliklerle vatandaşları sanatın ve kültürün farklı alanlarıyla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Aralık Ayı Kültür Etkinlikleri kapsamında Yazar Mehmet Fatih Çıtlak’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans düzenledi. AKM’de gerçekleştirilen konferans vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleri ile vatandaşları birbirinden değerli programlarla buluşturmaya devam ediyor. Aralık Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikler yazar ve sunucu Mehmet Fatih Çıtlak’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansla devam etti. Adapazarı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş karılım sağladı. “Hz. Mevlana’yı Anlamak” adlı konferansta konuşan Çıtlak, Mevlana ve hayatına dair bilgileri katılımcılarla paylaştı.

“Hz. Mevlana’yı sevmek yetmez anlamak ve öğrenmek gerekir”
Anlattıklarıyla katılımcıların ilgisini çeken Fatih Çıtlak, “ Mevlana aynı zamanda isimsizliğin adıdır. Bu dünya üzerinde bazı şeyler değişebilir fakat ben bugüne kadar Mevlana’nın fikirlerinin değiştiğini görmedim. İnsanın insan olabilmesi için en önemli ihtiyaç yine insandır. Allah bu ihtiyaçtan dolayı peygamber göndermiştir. İnsanlar her zaman birbirlerine muhtaçtır. İnsanları birbirine bağlayan ise islamdır. Hz. Mevlana beyitlerinde aşktan bahsederken Mevlevilikten bahsederken bu yolun zorluklarından da bahsetmiştir. O yüzden Mevlana’nın fikirlerine zaman zaman ciddi manada saldırılar olmuştur. Fakat kişilerin yaptıklarından dolayı sakın Mevlana’nın fikirlerine küsmeyin. Bugün burada sizlere bakarken iftihar ediyorum siz değerli katılımcılarla. Sevmekle bu iş bitmez aynı zamanda öğrenmek ve anlamakta icap ediyor. Bugün onu anlamadan onun dediklerini anlamadan sorunlarımızı çözmemiz daha zorlaşıyor. Örneğin: ‘Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol’ sözüyle aslında bizlere doğruluğu, dürüstlüğü ve kendimiz olmayı öğütlemiştir. Bizler yanıbaşımızda olanı göremezken insanlar dünyanın farklı yerlerinden gelerek onun aşkıyla Müslüman oluyor. Bu çok büyük bir manadır. Ben bu mana bu aşkla konuşuyorum sizlerle” ifadeleriyle konuşmalarını tamamladı.