Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet sunması için hayata geçirdiği Sosyal Sevgi Mağazası 5 aylık kısa bir süre zarfında yaklaşık bin 200 aileye yardım eli uzattı. Başkan Yüce, “7 bin 200 adet giysiyi vatandaşlarımızla buluşturarak ihtiyaç sahibi çocukların da bayramda yüzünü güldürmeyi başardık” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sosyal Gelişim Merkezi içerisinde hayata geçirilen ve 300 metrekare alanda hizmet veren Sosyal Sevgi Mağazası dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Yaklaşık 3 bin adetlik stokla hizmet veren mağaza 5 aylık süre zarfında bin 200 ailenin ihtiyaçlarını karşıladı. Çoğunluğu sıfır ürünlerin yer aldığı raflarda deformasyona uğramamış ikinci el ürünlerde dezenfekte edilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturuluyor.

“Amacımız toplumun her kesimine hizmet vermek”
7 bin 200 adet giysinin Sosyal Sevgi Mağazası aracılığıyla ailelerle buluşturulduğuna dikkat çeken Başkan Yüce, “Sosyal Gelişim Merkezimizde bundan 5 ay önce bir Sosyal Sevgi Mağazası açtık. Türkiye’ye örnek olacak nitelikte hayata geçirdiğimiz bu mağazamızda engelli, yaşlı ihtiyaç sahibi kimsesiz kişilere, ailelere, çocuklara kısacası toplumun her kesimine hizmet vermeyi amaçladık. Geldiğimiz noktada ise çok şükür bin 200 ailemizin ihtiyaçlarını karşılamış olduk. 7 bin 200 adet giysiyi vatandaşlarımızla buluşturarak ihtiyaç sahibi çocukların da bayramda yüzünü güldürmeyi başardık. Yılın her günü bu mağazamızda ihtiyacı olan vatandaşlarımız, insan onuruna yakışır bir hizmet anlayışı ile giyim ihtiyaçlarını karşılayabilecekler” ifadelerinde bulundu.

Her yaşa, her ihtiyaca yönelik kıyafet mevcut
Mağazada bağışlanacak sıfır ürünler ile sizlerden gelen kullanılabilir ikinci el ürünler gerekli dezenfekte işlemleri yapıldıktan sonra ihtiyaçları tespit edilen vatandaşlarla buluşturuluyor. Bununla birlikte ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlar, hanede yaşayan kişi sayısına göre puan tanımlanacak ve o puanlar ile mağazada alışveriş yapabileceklerdir. Her aileye yaz ve kış alışverişi olmak üzere senede 2 defa puan sıralamasına göre istediği ihtiyacını buradan karşılayabilecek. Burada çocuğundan, yaşlısı ve gencine yani her sınıfa göre çeşitte kıyafet bulunmakta. Herkes istediği elbiseyi, kıyafeti çok rahat alıp gidebilmekte.