Büyükşehir Belediyesi, şehirde asfaltlanmamış yol bırakmıyor. Başkan Ekrem Yüce yürütülen hummalı çalışmada, 28 ayda yolları 1 milyon tonun üzerinde asfaltla buluşturduklarını açıkladı. Yüce, “28 ay gibi bir sürede, maliyeti 298 milyon TL olan 1 milyon tondan fazla asfaltla rekor seviyelere ulaştık. Her gün daha fazlası için gayretle çalışıyoruz” dedi. Bu kapsamda 700 kilometrelik yol ağı asfaltlandı, önemli güzergahlardaki 14 ana cadde sil baştan yenilendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentin her noktasında asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Şehirde asfaltsız yol kalmaması için gündüz-gece demeden çalışan, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (Yol Bak) ekipleri, şehrin merkezinde ve 16 ilçesinde asfalt ve yol bakım çalışmaları yürütüyor. Büyükşehir, 28 aylık bir sürede şehir genelinde grup yolu, cadde ve tüm ulaşım ağlarına toplamda 1 milyon tondan fazla asfalt döktü. Yapı çalışmalarında rekor seviyelere ulaşılan bu çalışmalar kapsamında şehir ulaşımı büyük ölçüde rahatladı.

“Sakarya’ya modern ulaşım ağları kazandırıyoruz”
Sakarya’ya yeni ve modern ulaşım ağları kazandırmak için gündüz-gece demeden çalıştıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Kocaali’den Taraklı’ya Hendek’ten Sapanca’ya tüm ilçelerimizde ve ayrıca şehir merkezimizde asfalt çalışmaları gerçekleştiriyor, güzergahları yeniliyoruz. 16 ilçemizde ve şehir merkezmide yaptığımız yenileme çalışmalarıyla ulaşımı büyük ölçüde rahatlattık. Geride kalan 28 ayda 1 milyon tondan fazla asfalt çalışması gerçekleştirerek rekor seviyelere ulaştığımız çalışmalara emek veren tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Siyaset anlayışımızın temelinde her zaman hizmet var. Hemşerilerimize vadettiğimiz ne varsa yerine getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz. Gayretle sürdürdüğümüz hizmetlerle şehrimize değer katacağız. Başlattığımız ulaşım dönüşüm atağıyla şehirde modern yollar inşa ediyor, güçlü bir ulaşım ağına sahip olabilmek için gündüz-gece demeden çalışıyoruz. Sakarya halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“700 kilometrelik yol ağına 298 milyon TL’lik yatırım yaptık”
Başkan Yüce, 28 ayda toplamda 700 kilometrelik yol ağına 298 milyon TL’lik hizmet yatırımı yaptıklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, şehrin her noktasına hizmet götürmek için gayretle çalışıyoruz. Bu noktada ulaşım alanında da tüm birimlerimizle sahada, planlarımızı hızlı bir şekilde uyguluyoruz. 28 ayda toplamda 1 milyon tondan fazla asfalt döktük. Kırsal, merkezi ve tüm noktalarda toplamda 700 kilometrelik yol ağını sil baştan düzenleyip asfaltla buluşturduk. Bu süre zarfında sadece asfalt ve düzenleme çalışmaları için toplamda 298 milyon TL’lik bir yatırım yapmış olduk. Vatandaşlarımız hizmetin en güzelini hak ediyor. Biz de Sakaryamıza, güzide insanına layık olabilmek için ara vermeden çalışıyoruz. Şehrin her noktasına hizmet edip, asfaltsız yol bırakmıyoruz. Bu hizmetlerle şehrimizde yaşam kalitesini arttırmaya, şehrimizi kalıcı ve sürdürülebilir projelerle buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ulaşımın ‘ana damarı’ olan 14 cadde ve sokak
Kocaali ilçesinden, Hendek’e, buradan Taraklı’ya kadar tüm kırsal ve merkezi yollara giren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 28 ay gibi bir sürede il merkezindeki ana arterler  dahil olmak üzere toplamda 700 kilometrelik yol ağını asfaltladı. Maliyeti 298 milyon TL olan toplamda 1 milyon tondan fazla asfalt kullanıldı. Yollarda ayrıca alt yapı, üst yapı çalışması ile çevre düzenlemesi yapıldı.  Başlatılan dönüşüm atağı kapsamında şehrin ulaşımda “ana damarı” olarak ifade edilebilecek Kumköy Caddesi, Lüleci Sokak, Yeni Stad Yolu, Kol Sokak, Tankpalet Yan Yolu, Sakarya Caddesi, Bağlar Mahallesi Sağlık Caddesi, Hacıoğlu Mahallesi Yaşar Güller Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi, Beşköprü Caddesi, Farabi Caddesi, Süleyman Binek Caddesi ve Mevlana Caddesi yenilendi veya hizmete açıldı.