Bugün Düne Göre Daha İyi OlacakBugün Düne Göre Daha İyi OlacakBugün Düne

Bir olmayı başaracağız
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Kılıç insanların dünyaya kimisinin sağlıklı kimisinin ise engelli olarak geldiğini belirterek önemli olanın verilen bu özelliklerle yaşamı anlamlı kılmak olduğunu söyledi. Fevzi Kılıç “Hayat çoğumuza cömert davranmış. Elimiz tutuyor, gözümüz görüyor, kulaklarımız duyuyor, ayaklarımız yürüyor, bazı kereler kırıcı, abartılı, gerçek dışı da olsa dilimiz konuşuyor. O cömertliği doğuştan bulamayan veya sonradan yitirdiği uzuvlarıyla eksik bir bedene sahip olanlar da var bu dünyada. Hem de on milyonlarca. Ama bizim milletimiz, yetmiş üç milyon nüfusuyla varlıkta, darlıkta, iyi günde, zor günde, hastalıkta ve sağlıkta büyük bir aile olarak bir ve beraber olmayı daima başaracak özellikleri bünyesinde taşımaktadır” dedi.  

Hizmetleri anlattı
Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin daha iyi bir yaşam sürmeleri için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Fevzi Kılıç “Engelli yurttaşlarımızın eğitim, sağlık hizmetleri yanında günlük yaşamın tüm olanaklarından gerektiği ölçüde yararlanabilmeleri ve özel gereksinimlerini de göz önünde bulundurarak, spastik ve tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdüren engellilerin; hastanelere, bankalara, kendi imkânları ile gidemedikleri sosyal ve kültürel aktivite mekânlarına olan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamaktayız” dedi.


Engeliler için 3 branşta kurs açtık
Engellerin meslek edinmeleri için gerekli çalışmaları da yaptıklarını belirten Kılıç “Bu amaçla 2010 yılı Özürlü Meslek Edindirme Kurslarını 3 branşta başlattık. Daha fazla engellinin iş hayatında yer alması için daha da fazlasını yapacağız. Özellikle hiç kimseye bedensel veya zihinsel özürleri nedeniyle ayrımcılık yapılmasına izin vermeyeceğimizi burada bir kez daha belirtmek isterim. Biz isteriz ki, özürlü özürsüz bütün vatandaşlarımız ayırmadan hak ettiği ya da ihtiyaç duyduğu hizmeti iyi bir şekilde alabilsin. Bu noktada her gün adım adım daha iyiye gidiyoruz. Ümitsiz olmasınlar. Özürlü yakını olan vatandaşlarımın da özürlü yakınlarından dolayı utanmamalarını üzülmemelerini, saklayıp gizlememelerini rica ediyorum. Bugün düne göre daha iyi olacak” dedi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Davut Yüce de, Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı hizmetleri anlattı.
Konuşmaların ardından engelli Bilal Göregeni’in sunduğu darbuka show büyük alkış aldı. Program öncesinde engelliler tarafından yapılan resim ve el işlerinden oluşan sergi gezildi.