SGM’de düzenlenen Akıl Oyunları eğitimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, “Akıl Oyunları eğitimleriyle çocuklarımızın zihinsel becerilerini geliştirmenin yanı sıra, onlara sistemli ve disiplinli çalışma alışkanlığı da kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. 7-14 yaş aralığındaki binlerce çocuğun katılımıyla gerçekleşen eğitimler arasında yer alan Akıl Oyunları sınıfında renkli görüntüler kadrajlara yansıyor. Çocukların bilgi ve zihinsel becerilerini geliştiren bu branştaki eğitimlerin önemine dikkat çeken Aile ve Çocuk Hizmetler Şube Müdürü Betül Karapınar, “Akıl Oyunları eğitimleriyle çocuklarımızın zihinsel becerilerini geliştirmenin yanı sıra, onlara sistemli ve disiplinli çalışma alışkanlığı da kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yeni Stratejiler Geliştiriyorlar
Karapınar, “Akıl Oyunları sınıfında ders alan öğrencilerimiz eğitim boyunca birbirinden farklı zihinsel faaliyetler içerisinde bulunuyorlar. Burada iki temel başlık var: çocuklar hem yeni nesneleri tanıyor hem de bu nesneleri gündelik hayatta nasıl kullanabileceklerini öğreniyorlar. Bu da sürekli bir düşünme faaliyetine onları itiyor. Kavrama ve algılama yetenekleri de böylelikle günden güne gelişiyor. Hiç şüphesiz Sosyal Gelişim Merkezi’ndeki bu tür branşlarımız çocuklarda zihinsel gelişimi olumlu yönde etkiliyor. Öğrencilerimizin zamanla farklı strateji ve öneriler sunabildiklerini de görüyoruz. Bu da ne denli yerinde bir eğitim hizmeti sunduğumuzu bizlere gösteriyor. İnşallah bu haftasonu da hem akıl oyunları hem de satranç turnuvalarımızla bu alanda farklı bir heyecanı öğrencilerimizle beraberce yaşayacağız” ifadelerini kullandı.