SAMEK Mutfak Atölyesi’nde toplumun her kesiminden kursiyere eğitim sunuluyor. Yenikent Devlet Hastanesi Doktor kadrosundan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Feyyaz Onuray ve Anestezi Uzmanı Dr. Esra Onuray da atölye derslerine katılım sağlıyor; farklı kültürlerin lezzetlerini yemek masalarına servis ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren SAMEK’lerde eğitimler farklı merkezlerde sürüyor. Yeni dönemde faaliyete geçen ‘Mutfak Atölyesi’  de toplumun farklı kesimlerinden katılımcıları ağırlamaya devam ediyor. Yenikent Devlet Hastanesi’nde görevli doktorlardan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Feyyaz Onuray ve Anestezi Uzmanı Dr. Esra Onuray mutfak atölyesinde derslere katılım sağlıyor.

Büyükşehir’e Teşekkür
Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Feyyaz Onuray, “Yemek yapmayı seviyorum ve burada değerli hocamız eşliğinde birbirinden farklı kültürlerin yemeklerini yapıyoruz. Hastane stresini atmak için tıp dışı sosyal hobilerle ilgilenmek bizi memnun ediyor. İnsanlar kendilerine hobi edinmeliler. Genel hayatın yaşattığı stres ve sıkıntıları yapmaktan keyif aldıkları işlerle giderebilirler. Bunun için herhangi bir bedel ödemelerine de gerek yok. Belediyemiz bu imkânı tüm vatandaşlara sunuyor. Belediyemize bu hizmeti için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hayallerimi Gerçekleştiriyorum
Anestezi Uzmanı Dr. Esra Onuray, “Mutfağı çok seviyorum. Eğer doktor olmasaydım aşçı olmayı çok isterdim. Yani baktığımız zaman burası hayallerimi gerçekleştiriyor. Önceden sürekli televizyondan yemek programları takip ediyordum. Mutfak Atölyesi’ni duyunca hemen eşimle birlikte katılmak istedik. Daha önce yapmadığımız yemekleri öğrendik ve güzel dostluklar oluşturduk. Yoğun ve stresli iş temposundayız. Burası bize işin arasında nefes alma fırsatı sağlıyor. Bizim burada keyif aldığımız gören arkadaşlarımız bir sonraki dönemde kayıt yaptırmak istediklerini söylüyorlar” ifadelerini kullandı.