Toptan Sebze ve Meyve Hali Kompleksi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Yeni halde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah projemiz tamamlandığında bölgenin en önemli hal kompleksi olacak. Herşey esnafımız için” derken, Sakarya Hal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Çuhadar ise, “Türkiye’nin en modern hal yapılarından birisi oluyor. Sakarya’ya Doğu Marmara’nın en büyük hali kazandırılıyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Arifiye Kirazca’ya kurulacak olan Toptan Sebze ve Meyve Hali Kompleksi ile ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, halin sebze ve meyve sektörü esnafının büyük beğenisini kazanacağını söyledi. Kompleksi ziyaret eden ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Sakarya Hal Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Çuhadar ise, Türkiye’ye örnek olacak nitelikteki halde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini, tamamlanmasının ardından Sakarya’nın çok önemli bir yatırıma kavuşacağını ifade etti.

96 dönümlük alan
Yeni hal ile ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Hal İşletmeciliği İnşaat Tic. Anonim Şirketi işbirliğiyle şehrimize yeni bir hal kompleksi kazandırmak için çalışmalarımızı başlatmıştık. Arifiye Kirazca Mahallesi’nde hayata geçireceğimiz komplekste çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 96 dönümlük alanda meyve ve sebze sektörü esnafımızın büyük beğenisini kazanacak bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Yeni hal kompleksimizin içerisinde belli metrekare ölçümlerine sahip dükkânlar, idari bina ve çok çeşitli ihtiyaç alanları yer alacak. Herşey esnafımız için. İnşallah projemiz tamamlandığında bölgenin en önemli hal kompleksi olacak. Hayırlı olsun.”

Lojistik avantaj
Yapılmakta olan yeni halin lojistik bakımdan çok önemli bir yerde bulunduğunu vurgulayan Sakarya Hal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Çuhadar, “Türkiye’nin en modern hal yapılarından birisi oluyor. Proje hijyen ve sağlık konularına dikkat edilerek hazırlandı. Yeni hal uygulamalarının hepsi burada olacak. Sakarya’ya Doğu Marmara’nın belki de en büyük hali kazandırılıyor. Bu hal Batı Karadeniz’e ve Doğu Marmara’ya ciddi oranda hitap edecek. Bütün yolların kesiştiği bir noktada. Kolay ulaşım imkanlarına sahip olması müşteri sayısının, dolayısıyla talebin fazla olacağı anlamına geliyor. Burası Sakarya’nın hal esnafının kazancına da ciddi anlamda bir artı katacaktır” ifadelerini kullandı.

16 bin metrekare taban alanı
Hal inşaatına ilişkin teknik detayları paylaşan Proje Sorumlusu İnşaat Mühendisi Yavuz Arsoy, “Hal binamızın taban alanı yaklaşık 16 bin metrekare. Arazimiz ise 96 bin metrekare civarında. Şu anda geldiğimiz nokta itibariyle taban alanı için yaklaşık yüzde 50-60 seviyesinde grobeton tamamladık. Yaklaşık 33 bin metrekare civarında zemin iyileştirmesi yaptık. Altyapı yüklenicisi 80-90 bin metreküp civarında dolgu imalatını tamamladı. Atıksu ve yağmursuyu hatları için çalışmalar sürüyor. Üstyapıda ise temel, grobeton, temel demiri,izolasyon ve sıralı imalatlar devam ediyor” diye konuştu.