Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde Temel Sürüş Eğitimleri başladı. Bayraktar, “4 hafta sürecek kurs boyunca Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı altyapısını oluşturacak yetenekleri takip edeceğiz. İnşallah genç yıldızlara ulaşarak bisiklette daha da iyi bir noktaya ulaşacağız” dedi.

13-16
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, “13-16 yaş aralığında ki katılımcıların istifade edeceği eğitimlerde; bisiklet sporunu tanıma, bisiklet sporunun faydaları, bisikleti tanıma, bisiklet kontrolü, ilk sürüş, güvenli sürüş-duruş teknikleri, ani ve acil durumlarda neler yapılması gerektiği hakkında bilgileri teorik ve uygulamalı olarak alacaklar. 4 hafta sürecek kurs boyunca Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı altyapısını oluşturacak yeteneklerin takip edilerek ilgi alanlarına göre (MTB, Yol, BMX) Bisiklet Koleji eğitimi almaları için yönlendirmeler yapılıp genç yıldızlara ulaşmayı hedefliyoruz. Bisiklet Koleji hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 0530 237 52 06 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler” sözlerine yer verdi.