Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kardeş şehir Şırnak Cizre’ye fidan taşıyan tırı uğurladı. Ülkenin dört bir yanında şehirlerin yeşillenmesi adına bir katkı daha sunuldu. Başkan Yüce, “Kültürümüzde güzel bira atasözü vardır: Yalnız taş duvar olmaz. El ele verip gönül köprülerimizi örüyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ‘kardeş şehir’ faaliyetleri kapsamında her gün farklı bir alanda yardım, destek sunmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanına gönül köprüleri kuran Büyükşehir, birçok kentin Sakarya’nın bereketli topraklarından istifade etmesini sağlıyor. Atılan son adımda, FİDAN A.Ş’nin yetiştirdiği fidanlar kardeş şehir Şırnak Cizre’ye gönderildi.

Demokrasi Meydanı’ndan uğurlandı
Çınar, Akasya, meilland gülü, gol taflan, top şimşir, kartopu, süs eriği, süs elması gibi türlerden oluşan 268 fidan bir tıra yerleştirildi.  Yardım tırı, akşam saatlerinde Sakarya Demokrasi Meydanı’ndan uğurlandı. Programa Başkan Yüce’nin yanı sıra Büyükşehir bürokratları, şehir protokolü ve gazeteciler katıldı.

Törende konuşan Yüce, Türk kültürünü anlatan atasözü ‘Yalnız taş, duvar olmaz’ örneğini vererek yardımlaşma, dayanışma ve kardeş şehir kültürünün önemine vurgu yaptı. Bu faaliyetlerle Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerle aralarında gönül köprüleri kurduklarını belirten Yüce, Bu kapsamda sosyal, kültürel ve ekonomik alanda güçlü bir alışveriş kültürü oluşturduklarını ifade etti.

Ahilik ve imece kültürü
Şehirlerle kardeşliklerini sağlam temeller üzerine kurduklarını kaydeden Yüce, “Dayanışma ve paylaşma bizim kültürümüzün önemli sacayaklarından biridir. Yüzyıllardır topraklarımızda paylaşıp, yardımlaşarak kardeşlik coğrafyamızı kurduk. Ahilik kültürü, imece kültürü, cemiyet kültürü, cenaze ve düğün dayanışması, askerlik kültürü, komşuluk kültürü… Tüm bunlar bizi, dünyanın geri kalanından keskin çizgilerle ayıran özelliklerimiz. Kültürümüzde çok güzel bir atasözü vardır. Yalnız taş duvar olmaz. Bizler birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi el ele vererek sağlam temeller üzerinden örüyoruz. Duvarlarımız sağlam, gönül köprülerimiz sağlam” dedi.

“Şehirlerle gönül bağı kuruyoruz”
Başkan Yüce,  farklı şehirlerle bu uygulama sayesinde gönül bağı kurduklarını ifade ederek, “Malumunuz yıllardan beri kardeş şehir uygulamasını sürdürüyoruz. Bizi biz yapan değerlerimizin her alanda varlığını daim ettiriyoruz.  Bizler de Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak ulusal ve uluslararası ölçekte pek çok kardeş şehir uygulaması yürütüyoruz. Kardeş şehir demek birbirinden uzak ancak gönül bağıyla bağlı belediyelerin karşılıklı sosyal, kültürel, ekonomik iş birliği ve desteği demektir. Aramızdaki mesafeleri aldırmıyor, kardeşliğimizi sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“Farklı türlerden 268 fidan”
Gönderilen yardım tırıyla ilgili bilgiler veren Yüce, “Bugün de kardeş belediyemiz Şırnak’a fidanlarımızı ulaştırmak için bir aradayız.  İçerisinde memleketimizin verimli topraklarında, emekçilerimizin alın teriyle yetişen; Çınar, Akasya, Meilland Gülü, Gold Taflan, Mavi Servi, Top Şimşir, Kartopu, Abelya, Süs Eriği ve Süs Elması gibi bitki türlerimizin olduğu 268 adet fidanımızı göndereceğiz. Birazdan fidanlarımız kardeşlerimize nefes olmak, hayat olmak için yola revan olacak. Allah yolunu açık etsin” ifadelerini kullandı.

Tören sonunda fidanların yüklü olduğu tır dualarla uğurlandı.