Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Sakarya’da devem eden ve planlanan projeleri anlatan Yüce, bakanlık desteği hakkında görüştü. Yüce, “Üreten bir Sakarya’yı inşa ediyoruz. Aromatik bitki, meyve, sebze üretiyoruz. Bal, süt, etimiz var. Damızlık manda üretiyoruz; peynirimiz, yoğurduğumuz var. Üretmeden kazanamayacağımızı biliyoruz. İnşallah bakanımızla güzel işler yapmak nasip olur” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Tarım ve Orman Bakanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yüce, Sakarya’da tarım ve hayvancılık alanında yürütülen çalışmaları anlatarak Bakan Kirişçi’ye kent için gelecek planlarını anlattı. Üreten, üretene destek olan, tarımsal kalkınma için çalışarak kazanan bir şehir olmak istediklerini ifade eden Başkan Yüce, başarı dileklerini ilettiği Bakan Kirişçi ile kurumdan alınacak destek hakkında istişarelerde bulundu. Prof. Dr. Kirişçi, kentin geleceğine katkı sunacak projelerin destekçisi olacağını belirtti.

“Tarımda marka şehir olmak için çalışıyoruz”
Ziyaretin detaylarını anlatan Başkan Yüce, “Sakarya’da tarımsal üretim noktasında uyguladığımız politikalarla ülkede örnek teşkil eden bir şehir konumundayız. Malum botanik vadimizde ve şehrin dört bir yanında ürettiğimiz aromatik bitkiler, meyveler, sebzeler bu sektöre can suyu niteliğinde. Seracılık faaliyetlerimiz için tesisimiz tamamlandı ve üretime başlıyoruz. UTÇEM projemiz de tamamlandığında burası tarımın eğitim merkezi olacak. İçinde okullar, eğitim, üretim ve sosyal donatı alanları yer alacak. Üretiyoruz ve üretenin elinden tutuyoruz. Çiftçiye tohum desteği verdik, balımız, sütümüz, etimiz, peyzaj ürünlerimiz var. Sakarya’yı üretimde, tarımda, hayvancılıkta marka şehir yapmayı arzu ediyoruz. Bilindiği üzere damızlık manda üretimine başladık. Hayvancılığa nefes olmak için yola çıktık. Sütünü, peynirini, mozarellasını üretiyoruz” dedi.

“Tarım projelerini yenilerini ekleyeceğiz”
Başkan Yüce tarım projelerine yenilerini ekleyeceklerini söyleyerek, “Üreten bir Sakarya’yı inşa ediyoruz. Eğer üretmezsek kazanamayacağımızı biliyoruz. Dünyanın en verimli, mümbit topraklarını bizlere nasip olmuş, en iyi şekilde kullanmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Tüm bu projelere yenilerini ekleyeceğiz, tarımsal kalkınmada sembol şehir olmak için gündüz-gece demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bu noktada bizlere desteğini esirgemeyen bakanlık yetkililerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Göreve başlayan bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Bakanımıza Sakarya’yı, bu şehirde tarım alanında attığımız tüm adımları anlattık. Bu esnada Tarımsal Üretim Genel Müdürümüz Mehmet Hasdemir’le de istişarelerimiz oldu. İnşallah sayın bakanımızla birlikte daha güzel işler yapmak nasip olur” diye konuştu.