Büyükler Greko-Romen Türkiye Güreş Şampiyonasında 10 farklı siklette 600’e yakın sporcu minderde şampiyonluk için kıyasıya mücadele ediyor. Şampiyonanın açılış töreninde konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Ata sporu güreşe ulusal bir organizasyonla ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimiz sporun her alanında fark oluşturuyor. Büyükler Greko-Romen Türkiye Güreş Şampiyonasında mücadele eden tüm sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Büyükler Greko-Romen Türkiye Güreş Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. 10 farklı siklette 600’e yakın sporcunun şampiyonluk için mücadele ettiği minderde kıyasıya rekabet yaşanıyor. Sporcu ve antrenörlerin büyük heyecanına sahne olan şampiyonanın açılış töreni Serdivan Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Geniş katılım
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra açılış töreninde Vali Yardımcısı Murat Karasu, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Selçuk Çebi, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcı Ali İnci, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Büyükşehir Spor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar, Büyükşehir bürokratları, sporcular, antrenörler ve aileler yer aldı.

2024 Paris’te hedef altın madalya
Sporcuların ‘Koca Yusuf’ şarkısı eşliğinde mindere çıkmasıyla başlayan törende konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, “6 Kasım 2021 yılında arkadaşlarımızla birlikte görevi devraldık. Özne olanlar asla nesne olamaz. Güreş ailesi milletimizin daima öznesi olmuştur. Amacımız 2024 yılında Paris’te yapılacak olimpiyat oyunlarında güreşte altın madalya kazanmak olacak. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Şampiyonanın düzenlenmesi için ev sahipliği yapan Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum. Güreşi gençlerimize sevdirmek, yaymak ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için sporla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Gurur duyuyoruz
Şampiyonaya katılan sporcu ve antrenörlere başarılar dileyerek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Beden ve ruh sağlığımızı korumamızın en önemli yollarından bir tanesi de spor yapmaktır. Spor yapmak hem beden terbiyesi hem de toplum bilincini oluşturur. Sporun temelinde yatan bir ahlak bilinci vardır. Biliyorsunuz güreş bizim ata sporumuzdur. Tüm dünya biliyor ki güreş bizim sporumuz ve bu sporda sırtını yere getiremeyeceğimiz kimse yok. Biz bu sporu bir oyun olarak öğretiriz çocuklarımıza. Onları izlerken gururlanırız. Bu noktadan baktığımızda güreşin hayatımızda ne denli önemli rol oynadığını görebiliriz. Bu sebeplerle; kültürel olarak böylesine önemli bir sporun şehrimizde ulusal çapta bir organizasyonla gerçekleşmesinden gurur duyuyoruz.” dedi.

24 branşta 2 bin 627 sporcu
Sakarya’nın spor şehri olduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimizdeki tüm spor faaliyetlerini destekliyoruz. Su sporları, dağcılık, bisiklet, salon sporları, saha sporları, havacılık. Tüm spor dallarında sporcularımızın ve antrenörlerimizin yanındayız. Kurumumuzun sahip olduğu tüm spor tesislerini sporcularımız için seferber ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak 24 branşta 2 bin 627 sporcu ve 37 antrenörümüzle faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Spor Şehri Sakarya
Bisiklette dünyanın 13. şehri olmaktan büyük gurur duyduklarını belirten Yüce, “Bisiklet yolları inşa ediyor, SAKBİS gibi uygulamalarla bisiklet kullanımı yaygınlaştırıyor, dünya şampiyonaları düzenliyor, uluslararası bisiklet güzergâhlarının belirlenmesinde görev alıyor ve bu güzergâhların mümkün oldukça şehrimizden geçmesine gayret ediyoruz. Gençler için çalışan ve sporla ilgili ya da ilgisiz tüm vakıfları, dernekleri Ayçiçeği Bisiklet Vadisi, Ekrem Karaberberoğlu, Macera Park gibi tesislerimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Yıl içerisinde devam eden spor faaliyetleri dışında yaz spor okullarıyla da kurslar ve müsabakalar düzenliyoruz. Şehrimizin hemen hemen tamamına inşa ettiğimiz spor alanlarıyla hemşerilerimizin sağlıklarını korumalarını ve spor yapmalarını teşvik ediyoruz.”

Başkan Yüce madalyaları takdim etti
Şampiyonada Türkiye’de ve dünyada Ay Yıldızlı bayrağı dalgalandıran başarılı sporcular mücadele ediyor. 72, 82 ve 97 kilogramda madalyaların sahiplerini bulduğu günde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 60 kilogramda finale kalan Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Sporcusu Mükremin Aktaş’ın mücadelesini yakından takip etti. Şampiyona Serdivan Spor Salonu’nda 26 Aralık Pazar günü devam edecek.