Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 54 Katılımcılı Arıcılık Projesinde ilk üretim sezonu sona erdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından genç arıcıların yüzde 75 oranında hibe ile desteklendiği projenin ilk yılında 22 ton bal üretimi sağlanırken bin 700 adet ana arı üretimi gerçekleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve geçtiğimiz günlerde Marmara Belediyeler Birliği tarafından ödüle layık görülen 54 Katılımcılı Arıcılık Projesinin ilk üretim sezonu sona erdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen hibeler ile gerçekleştirilen arı sütü, arı zehri, polen, propolis, ana arı, suni oğul ve bal üretimleri ilk yılında yüzleri güldürdü. Eğitim, üretim ve satış olmak üzere üç aşamadan oluşan projenin ilk yılında yaklaşık 22 ton bal üretilirken 740 kilogram da polen ve propolis üretimi gerçekleştirildi.

22 ton bal üretimi gerçekleştirildi
Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamada, “Arıcılık alanında Sakarya’yı Türkiye’de model haline getirmek için yola çıktığımız 54 Katılımcılı Arıcılık Projesinin ilk yılında gerçekleştirilen üretimler memnuniyet verici. Büyükşehir Belediyesi olarak daha çok genç arıcıları geçerek verdiğimiz yüzde 75’lik hibeler sonucunda Sakarya arıcılığını en üst noktaya taşıyacağız. Vermiş olduğumuz hibeler sonucunda ilk üretim sezonunda yaklaşık 22 ton bal üretiminin yanı sıra, bin 700 adet ana arı üretimi, 740 kilogram polen ve propolis üretimi gerçekleştirilirken suni oğul üretimlerinde de aktif kovan sayısı 500’e ulaştı” denildi.

Katma değer sağlayan ürünler şehre kazandırıldı
Bu tür hibelerin yanında Büyükşehir Belediyesi olarak teknik desteklerinde verildiğine değinilen açıklamada ayrıca “ Proje sayesinde bal üretimin yanı sıra arı sütü, propolis, arı zehri gibi arı ürünlerinin üretimi gerçekleştirilerek katma değer sağlayan ürün ürünler şehrimize kazandırılmış oldu. Sınırlarımızı aşarak Türkiye’de ses getiren 54 Katılımcılı Arıcılık Projemiz ayrıca Marmara Belediyeler Birliği tarafından da Altın Karınca Ödülüne layık görülerek ne kadar değerli bir çalışma olduğunu göstermiş oldu. Gelecek dönemlerde de Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaları yakından takip edeceğiz ve üretimlerin artarak devam etmesi noktasında destek ve eğitimlere devam edeceğiz. Ayrıca pandemi nedeniyle yapılamayan uygulamalı eğitimleri bahar döneminde gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verildi.