‘Gençlik ve Değişen Din Algısı’ isimli söyleşide konuşan Süleyman Ragıp Yazıcılar, “İnsan, doğar ve konuşmaya başladığında artık sorular sormaya başlar. Büyüdükçe sorular değişir, tanımlamaları değişir. Arayış, sorgulama hayatın en içindedir. Allah, insanları özgür bir zeminde yaratmıştır. Özgür zeminde gezinen insan bulmak için yola koyulur” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri Ofis Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Gençlik ve Değişen Din Algısı’ konulu söyleşi programı ile devam etti. Moderatörlüğünü Yusuf Temizcan’ın üstlendiği programa konuşmacı olarak Süleyman Ragıp Yazıcılar katılırken; çok sayıda dinleyici de söyleşiyi takip etti.

Arayış ve sorgulama hayatın en içindedir
Süleyman Ragıp Yazıcılar, “İnsan, doğar ve konuşmaya başladığında artık sorular sormaya başlar. Büyüdükçe sorular değişir, tanımlamaları değişir. İnsanın hayatında var olan her şey aslında sorularının cevabıdır. 15 yaşlarına kadar taklidi olarak yaşadığımız hayat, daha sonrasında yerini varoluşsal sorulara bırakıyor. Arayış, sorgulama hayatın en içindedir. Allah, insanları özgür bir zeminde yaratmıştır. Özgür zeminde gezinen insan bulmak için yola koyulur” diye konuştu.

Doğru metodlar
Yazıcılar, “Anne babalar, çocuklarını yeni yeni keşfediyor. Dernekler, vakıflar güzel hizmetlerde bulunsalar da anne ve babanın çocuk üzerindeki rolünü unutmamalıyız. Anne ve babalar doğru metodlarla çocuklarının din algısını temiz bir zeminde beslemeli. Artan deizm ve ateizm eğilimlerinin zemininin derinlemesine bir gerçeği olduğu inancında değilim. Bu gibi söylemlerin artmasında sosyal ve siyasi bunalımların etkisi oldukça büyük” dedi.