Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle düzenlenen programa katılan Başkan Toçoğlu, “Otizmli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırma ve daha mutlu bir yaşam sürmelerini sağlama konusunda hepimize önemli görevler düşüyor” dedi. Programda ayrıca otizmin simgesi olan mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen programa katıldı. Otizmli kursiyerlerin samimi tavırlarıyla karşılaşan Başkan Toçoğlu, engelliler ile yakından ilgilendi. Programın devamında Engelsiz Hobi Kursları öğrencileri kurs çalışmalarında hazırladıkları hediyeleri Başkan Toçoğlu’na takdim etti. Hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından otizmin simgesi olan mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Anlamlı Programlar
Gerçekleştirilen programın ardından açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Bugün anlamlı bir etkinlik için Sosyal Gelişim Merkezi’ni ziyaret ettik. Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle arkadaşlarımızla bir araya geldik. Öncelikle böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmalarından ötürü ekibimizi kutluyorum. Otizmli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırma ve daha mutlu bir yaşam sürmelerini sağlama konusunda hepimize önemli görevler düşüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Hayatı Paylaşmaya Engel Yok’ sloganıyla bu konuda özel çalışmalarımız oldu. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de bu gibi faaliyetlerimiz devam edecek” diye konuştu.