Almanya Ulusal Haber Ajanslarından Westdeutsche Zeıtung, Büyükşehir Belediyesi’nin trafik ışıklarında başlattığı farkındalık çalışmasına haber sitelerinde yer verdi. Trafik ışıklarının ‘Evde Kal’ ve ‘Eve Git’ şeklinde yanmasını Sakarya’da lambaların konuşturulmasına benzeten haberde sağlık için evde kalınmasının önemine dikkat çekildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından koronavirüs (COVID-19) salgınına dikkat çekmek ve kişisel izolasyonun sağlanması için trafik ışıklarında başlatılan farkındalık çalışması Almanya Ulusal Haber Ajanslarından Westdeutsche Zeıtung’a konu oldu. Trafik ışıklarının ‘Evde Kal’ ve ‘Eve Git’ şeklinde yanmasını Sakarya’da lambaların konuşturulmasına benzeten haberde sağlık için evde kalınmasının önemine dikkat çekildi. Büyükşehir Belediyesi’nin trafik ışıklarında başlattığı farkındalık çalışması büyük bir hızla tüm ülkeye yayılırken, Alman haber ajansında da konu edilmesi alkış topladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, farkındalık çalışmaları ile toplumda koronavirüse karşı bilinç oluşturulmaya devam edileceği de ifade edildi.