Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Mutfak Ekonomisi’ konferansında konuşan Güral Hotel Mutfak Şefi Bostancı, “Alışverişe gitmeden önce mutlaka liste yapılmalı ve listeye sadık kalınmalıdır. Buzdolabını fazla yiyecekle doldurmak kimseye yarar sağlamaz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi, ‘Mutfak Ekonomisi’ konulu konferansı ile devam etti. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan NG Güral Sapanca Wellness Mutfak Şefi Ramazan Bostancı, katılımcılara ev bütçesine katkı sağlayacak mutfak ekonomisi ile ilgili bilgi verdi.

Önceden paketlenmiş ürün almayın
Alışveriş bilincinin önemine değinen Bostancı, “Alışverişe gitmeden önce mutlaka liste yapılmalıdır. Liste yapmanız bilinçsiz alışveriş yapmanızı önler. Buzdolabımızı aşırı derecede doldurmak bize yarar sağlamaz. Yaptığımız listeye bağlı kalmamız gerekir. Listenin dışına çıktığımızda ekstra maliyete sebep oluruz. Alışverişlerde dikkat etmemiz gereken bir diğer konuda paketlenmiş ürünlerdir. Önceden paketlenmiş ürünlerden uzak durulmalıdır” diye konuştu.

Kalan Yemekleri Değerlendirin
Kalan yemeklerin bir sonraki öğünle değerlendirilmesi gerektiğini de konuşmasına belirten Şef Ramazan Bostancı, “Bir gün önceden kalan yemeklerinizi atmayın. O gün yapacağınız yemekler ile birleştirin. Gün içinde tüketemediğiniz yemeklerinizi kesinlikle çöpe atmayın. Fazla miktarda yemek yapmak maliyet ve israfa sebep olur. Bu yüzden az miktarda yemek yapmak gerekir. Yaptığınız yemekleri küçük porsiyonlar ile servis yapın. Tabağa bir kaşıktan fazla yemek konulmamalıdır. Bu şekilde fazla yemek yapmayı ve oluşabilecek yemek israfını önlemiş oluruz” ifadelerini kullandı.