Büyükşehir Belediyesi Akyazı ve Sapanca Sosyal Gelişim Merkezleri Dünya Gıda Günü’nü anlamlı etkinliklerle kutladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı hizmet sunan Akyazı ve Sapanca Sosyal Gelişim Merkezleri Dünya Gıda Günü’nü etkinliklerle kutladı. 16 Ekim Dünya Gıda Günü münasebetiyle Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi çocuk kulüpleri öğrencilerine “Sofrada Sıfır Atık” konulu seminer alanında uzman eğitmen olan Doç. Dr. Özer Uygun tarafından verildi. Öğrencilerin pür dikkat dinlediği seminerde yiyecek ve içecek tüketimine özen gösterilmesi hakkında bilgiler paylaşıldı. Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi Mutfak Atölyesi öğrencileri ise Dünya Gıda Günü’nde sosyal sorumluluk etkinliği gerçekleştirdiler. Yerli üretim logosunun önemini belirtildiği öğrenciler daha sonra öğretmenleri ile birlikte kek yaptılar.

Farkındalık çalışması
Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “Sosyal Gelişim Merkezlerimizde öğrencilerimize kurs eğitimlerinin yanı sıra önemli gün ve haftalarda belli farkındalık çalışmaları düzenliyoruz. Bu hafta Akyazı ve Sapanca SGM’de 16 Ekim Dünya Gıda Günü münasebeti ile öğrencilerimize yerli üretimi ve yiyecek, içecek tüketimi, israf gibi önemli konularda bilgiler verdik. Öğrencilerimizin insanlığın en büyük ihtiyacı olan gıda konusunda daha bilinçli olması ve bu konuda daha özenli olmalı konusunda yardımcı olmaya çalıştık. Sosyal Gelişim Merkezlerimizde öğrencilerimizi bilinçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.