Akyazı SGM’de oyuncaklar hayat bulacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi ‘Oyuncağın Hayat Bulsun’ projesi için kayıtlar başladı. Çocukların hayal gücü ve el becerilerini geliştirmek amacıyla hayata geçirilecek olan proje hakkında açıklamalarda bulunan Aile ve Çocuk Şube Müdürü Murat Kıroğlu, tüm öğrencileri Akyazı SGM’ye davet etti.

Tasarlama ve üretme becerileri
Aile ve Çocuk Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “Akyazı Sosyal Gelişim Merkezimiz sıra dışı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. ‘Oyuncağın Hayat Bulsun’ isimli projemiz ile çağımızdaki teknolojinin dezavantajlarından biri de çocukların oyuncaklardan uzaklaşmış olmaları ve tüm vakitlerini bilgisayar, telefon ve tablet başında geçiriyor olmalarına dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Bu durumun biyolojik ve psikolojik sağlıklarını olumsuz yönde etkilemesinin yanı sıra;  hayal güçlerine, görsel zekâlarına ve tasarlama, üretme becerilerine de olumsuz etki etmektedir” dedi.

11 Şubat Pazartesi
Kıroğlu, “Çocuk Kulüpleri olarak çocuklarımızın her alanda gelişmesini ve bu gelişim sürecinde eğlenmelerini hedeflerken,  Resim dersi kapsamında da gerçekleştirilecek olan bu etkinlik atölyesi ile yaratıcılıklarını, hayal güçlerini ve görsel hafızalarını geliştirmelerini de hedefliyoruz. 1,2 ve 3. Sınıf öğrencilerinin katılacağı etkinliğe miniklerimiz 4 Şubat Pazartesi ve 11 Şubat Pazartesi günü arasında kayıt yaptırabilecek. 11 Şubat Pazartesi saat 16.00’da ise Akyazı SGM’de etkinliğimizi gerçekleştireceğiz” dedi.